Poliisi epäilee yhden alaikäisen ryöstäneen lukuisia kauppoja puukolla uhaten

Yhtä ja samaa alaikäistä epäillään sekä Espoossa, Keravalla että Tuusulassa tänä kesänä tapahtuneista ryöstöistä. Epäilty on otettu kiinni.

Poliisi tiedotti maanantaina 7. elokuuta ottaneensa kiinni henkilön, jota epäillään Espoon Viherlaaksossa 31. heinäkuuta tapahtuneesta ryöstöstä. Samaa henkilöä epäillään nyt tekijäksi myös aiemmin tänä kesänä kahteen Keravalla tapahtuneeseen ja yhteen Tuusulassa tapahtuneeseen ryöstöön.

Keravan ryöstöt tapahtuivat 14. kesäkuuta ja 27. kesäkuuta. Tuusulan Riihikallion ryöstö puolestaan tapahtui 17. kesäkuuta.

Kaikissa alueellamme tapahtuneissa ryöstöissä on tekotapa ollut suurin piirtein samanlainen: henkilö oli kaupan kassalla vaatinut puukolla uhaten rahaa ja tupakkaa. Ryöstösaaliinsa hän on kerännyt kassahihnalta muovipussiin ja poistunut nopeasti paikalta. Kaikki ryöstöt ovat tapahtuneet varhain aamulla, kertoo rikoskomisario Marko Särkkä

Epäilty tekijä on alle 18-vuotias, ja hän on ollut pidätettynä Vantaan poliisivankilassa. Nyt käräjäoikeus on määrännyt hänet tehostettuun matkustuskieltoon.

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii tapauksia rikosnimikkeellä ryöstö. 

Nuorisorikollisuus on lisääntynyt huolestuttavasti – poliisi kertoo, miten nuorten rikoksia ehkäistään ennalta 6:57
Nuorisorikollisuus on lisääntynyt huolestuttavasti – poliisi kertoo, miten nuorten rikoksia ehkäistään ennalta

Lue myös:

    Uusimmat