Poliisi: "Ei kirves vahingossa mukaan tule"

Keskiviikkoiltana Oulussa surmattiin kaksi oululaista miestä. Toinen oli 44-vuotias pubissa työskennellyt mies ja toinen 74-vuotias mies.

- Heitä lyötiin useita kertoja. Iskut kohdistuivat ylävartaloon, kertoi rikoskomisario Ari-Pekka Kouva keskusrikospoliisista.

Ensin surmattiin baarin työntekijä ja sitten ulkopuolella 74-vuotias.


Poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa, että teot eivät kestäneet kauaa. - Siihen ei voi vastata onko tekijä ollut pubissa pidempään, totesi Oulun poliisin rikoskomisario Pekka Savela.

- Minulla ei ole tarkkaa tietoa tapahtumien kulusta, sanoi rikoskomisario Kouva. Savelalla ei ollut tähän lisättävää.

- Pubissa oli muita asiakkaita, Savela vastasi tiedotustilaisuudessa kysymykseen. - Tutkinta selvittää oliko muilla vaaraa.

- Ei ole tietoa, että tekijällä olisi ollut aiempaa kontaktia baariin, kertoi Kouva. Poliisin tiedossa ei ole, että miehellä olisi baariin porttikielto.

- Ainakin harkitusti on ollut kirves mukana, Savela. Poliisin mukaan kirves ei vahingossa tule mukaaan.

Onko ollut kaunaa työntekijöille, kysyi Helsingin Sanomien toimittaja.

- Sen tutkinta näyttää.

Poliisi kertoi tekijästä, että tämä oli 35-vuotias ulkomaalaistaustainen mies. Hänellä oli pysyvä oleskelulupa ja hän oli asunut useita vuosia Suomessa. Hän oli ollut aiemmin kerran tekemisissä poliisin kanssa. Krp:n Kouvan mukaan tapaus oli mitätön.

MTV:n uutisten tietojen mukaan kyse on somalialaistaustaisesta miehestä.

Tapahtumien kulku

Tiedotustilaisuudessa kerrattiin tapahtumien kulkua.

Poliisi sai ilmoituksen kello 17.46. Sen mukaan miestä on lyöty astalolla ja hän makaa maassa ja kouristelee. Toinen ilmoitus kertoi kahdesta uhrista, jotka olivat verissä.

Poliisi käynnisti mittavan operaation ja löysi Tuisku-pubista kaksi kuollutta miestä.

Alkuvaiheessa etsintä keskittyi Tuiran alueelle. Savela kertoi, että tekijän jäljille päästiin yleisövihjeiden ja poliisin oman tiedustelun kautta.

Epäilty oli käyttämässään asunnossa Tiilitiellä.

Mies tuli yllättäen asunnosta ja löi kirveellä poliisia kypärään.

- Siellä oli erikoiskoulutettu ryhmä, komisario Mauno Repo Oulun poliisista sanoi.

Poliisi ampui ja mies kaatui maahan. Mies kuoli sairaalassa.

- Tässä vaiheessa minulla ei ole niin tarkkoja tietoja tapahtumasta sanoi kihlakunnansyyttäjä Juhani Mäki. - Kun saan tiedot, teen ratkaisun siitä aloitetaanko esitutkinta.

Oulun apulaispoliisipäällikkö Arto Karnaranta totesi omana kantanaan, että kyse oli hätävarjelutilanteesta. - Tämä on minun selkeä näkemykseni asiassa.

Lue myös:

    Uusimmat