Poliisi-Andreas pyytää: Älkää paljastako ratsioita somessa – palvelus ainoastaan poliisia pakoilevalle

23:51

Poliisin ratsioista varoittaminen ei ole ruotsalaisen konstaapelin mukaan mikään uusi asia. Sen sijaan keinot poliisin "käräyttämiseksi" ovat muuttuneet sosiaalisen median myötä.

VIDEO: Järkyttävää kyytiä! Harrikka-pariskunta kaahasi mp-poliisia karkuun Helsingissä ja Espoossa

Ruotsalaispoliisi Andreas Seiser julkaisi Facebook-tilillään viime vuonna ajattelemaan kehottavan kirjoituksen. Hän toivoo, että ihmiset eivät varoittaisi muita autoilijoita esimerkiksi sosiaalisessa mediassa kohdatessaan poliisin ratsian.

Viisi vuotta poliisina työskennelleen Seiserin työpäivät kuluvat yleensä liikenteessä partioiden. Hän pitää ikävänä sitä, että heidän järjestäessään jossain ratsian, ei mene montaakaan minuuttia, kun asiasta on kailotettu jo sosiaalisessa mediassa.

Seiserin mukaan viattomien sivullisten kannalta olisi parempi, että esimerkiksi ylinopeudella tai alkoholin vaikutuksen alaisena olevat kuljettajat jäisivät kiinni ja saisivat rangaistuksen. Mikäli ratsiasta huudellaan somessa, voi esimerkiksi rattijuoppo välttyä puhallutukselta tai etsintäkuulutettu kiinnijäämiseltä.

– Tällaisen kuljettajan saaminen pois liikenteestä luulisi olevan kaikkien interesseissä, hän kirjoittaa.

Seiser muistuttaakin, että vaikka poliisin ratsian somessa ilmiantava voi ajatella tekevänsä palveluksen muille, voi lopputulos olla täysin päinvastainen.

Lähde: Aftonbladet

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja