Poliisi ampui kehitysvammaista Ericiä kuolettavasti selkään Ruotsissa, väittää asianajaja – poliisit: Kyse oli hätävarjelusta

Leikkiasetta kantanut kehitysvammainen karkasi kotoaan – kolme poliisia ampui 0:45

Poliisit ampuivat kehitysvammaisen Eric Torellin elokuussa Tukholmassa. Tapausta on nyt käsitelty oikeudessa. Asiasta uutisoi muun muassa Expressen.

Kolme poliisia ampui elokuussa 20-vuotiasta Torellia kohti. Lehden tietojen selkään osunut laukaus oli kuolettava. Kolmesta Torelliin osuneesta laukaisusta yksi osui Torellia vatsaan, kaksi selkään.

Asianomistajan asianajaja Thomas Nilsson kertoi Expressenille, että Torellin henki olisi voitu mahdollisesti pelastaa, jos poliisit olisivat lopettaneet ampumisen sen jälkeen, kun yksi luodeista osui Torellia vatsaan.

– Syyttäjän mukaan 25 laukausta ammuttiin, ja niistä kolme osui Ericiin ja yksi kolmesta laukaisuista tappoi Torellin heti.

Eric karkasi kotoaan leikkiaseen kanssa

Torellia ampuneet poliisien mukaan ampumisessa oli kyse hätävarjelusta. Torell oli elokuisena yönä karannut kotoaan leikkiaseen kanssa. Aamuyöstä kerrostalon sisäpihalta tavoitettu poika ei ollut reagoinut poliisin käskyihin pudottaa asettaan, jolloin poliisit olivat ampuneet kohti Torellia.

Lehden tietojen mukaan poliisin toiminnassa on vielä useita kysymysmerkkejä. Poliisit olivat esimerkiksi tilanteessa alusta alkaen olleet suojassa. He olivat kuitenkin juosseet sisäpihalle ja ampuneet Torellia.

Torellin ampuneet ruotsalaispoliisit olivat vastavalmistuneita.

Lue myös:

    Uusimmat