Poliisi aloitti tutkinnan luumäkeläisen päiväkodin työntekijästä – epäillään pahoinpidelleen lasta lievästi

1:22
Video ei liity tapaukseen. Hiljattain uutisoimme Vantaalla sattuneesta vastaavankaltaisesta tapauksesta.

Poliisi on aloittanut tutkinnan Luumäen Taavetin päiväkodissa sattuneesta välikohtauksesta, jossa työntekijän epäillään raahanneen lasta maata pitkin useamman metrin matkan.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saku Pielinen Kaakkois-Suomen poliisista kertoo MTV Uutisille, että tapausta tutkitaan lievänä pahoinpitelynä. Hänen mukaansa poliisi ei aio tiedottaa tapauksen yksityiskohdista enempää.

– Kyseessä on rikoslain mukaan vähäinen rikos ja asianomistajana on lapsi. Näistä syistä emme aio asiasta enempää kertoa.

"Ei ollut aikaa"

Tilanne sattui toissa viikolla, kun parinkymmenen 3-5-vuotiaan lapsen ja kolmen aikuisen ryhmä oli palaamassa päiväkotiin kirjastosta.

Luumäen kunnan sivistystoimenjohtaja Kai Könönen kertoi MTV Uutisille aiemmin, että yksi lapsista oli kieltäytynyt jatkamasta matkaa, minkä jälkeen työntekijä oli tarttunut lasta ulkoilupuvun hihasta ja vetänyt tätä maata pitkin toistakymmentä metriä.

Könösen mukaan työntekijä oli katsonut lapsen vetämisen tarpeelliseksi, sillä joukko oli ollut ylittämässä katua ja kadulle oli kääntymässä auto.

– Kyseisessä tilanteessa siihen ei ollut aikaa. Työntekijä katsoi, että hänen täytyi toimia suhteellisen nopeasti liikenneturvallisuuden takia. Hän oli kyllä sitä ennen pyytänyt apua muilta työntekijöiltä, jotka olivat vastuussa kahdeksastatoista muusta lapsesta. He eivät pystyneet häntä sillä hetkellä auttamaan, Könönen kertoi aiemmin.

Sosiaalisessa mediassa levisi välikohtauksen jälkeen video tapahtuneesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja