Rekasta on valunut kuutiokaupalla dieseliä Luumäellä – "Se on pohjavesialuetta"

Kaatuneesta säiliörekasta on vuotanut enintään jopa 19 kuutiometriä dieseliä maastoon valtatie 6:lla Luumäen kohdalla, arvioi Etelä-Karjalan pelastuslaitos.

Kouvolasta Lappeenrannan suuntaan kulkenut polttoainerekka suistui ojaan ja kaatui keskiviikon vastaisena yönä puoli yhden aikaan. Onnettomuus ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Päivystävä palomestari Tero Forsman Etelä-Karjalan pelastuslaitoksesta kertoo, että diesel on käytännössä vuotanut säiliörekasta valtatie 6:n ojaan. Onnettomuus tapahtui hänen mukaansa pohjavesialueella.

– Vuodenaika on ehkä aavistuksen meidän puolellamme. Se on pohjavesialuetta kyllä, mutta maa on jäässä. Diesel varmasti sulattaa jonkin verran maan pintaa, mutta hyvällä lykyllä se ei pääse painumaan syvemmälle, Forsman sanoo.

Vahinkojen laajuus tarkentuu

Säiliörekan tyhjennys ja muut onnettomuuden raivaustoimet ovat hidastaneet muuta liikennettä onnettomuuspaikan kohdalla.

Pelastuslaitoksen mukaan kuutostie joudutaan katkaisemaan liikenteeltä nostotyön ajaksi keskiviikkona aamupäivällä. Pelastuslaitos arvioi pääsevänsä torjumaan ympäristövahinkoa ja arvioimaan vahingon laajuutta paremmin sitten, kun säiliörekka on nostettu. Vahingon arviointiin osallistuu myös Kaakkois-Suomen ely-keskus.

Forsman ei aamupäivällä osannut arvioida sitä, kuinka kauan ympäristövahingon torjuntatoimia joudutaan onnettomuuspaikalla jatkamaan.

Hiukset ovat kampaamojen jätettä, mutta pian ne hyödynnetään öljyntorjunnassa ja viherrakentamisessa 2:00
Hiukset ovat kampaamojen jätettä, mutta pian ne hyödynnetään öljyntorjunnassa ja viherrakentamisessa, kerroimme toissa vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat