Poliisi aloittaa tutkinnan Porvoon uimahallin hukkumisonnettomuudesta – rikoksen mahdollisuutta ei voida vielä poissulkea

Lapsi hukkunut uimahallissa Porvoossa – näin kaupunginjohtaja kommentoi tragediaa 2:36
Lapsi hukkui uimahallissa Porvoossa – näin kaupunginjohtaja kommentoi tragediaa

Alakouluikäinien lapsi hukkui elvytysyrityksistä huolimatta Porvoon uimahallissa eilen torstaina iltapäivällä. Itä-Uudenmaan poliisi tutkii tapausta ja käy läpi uimahallin valvontanauhoja.

Lapsi oli osallistunut uimahallissa iltapäiväkerhoryhmän toimintaan. Itä-Uudenmaan poliisi on aloittanut tapauksesta tutkinnan, jossa selvitetään tapahtumien kulkua ja onnettomuuteen johtaneita syitä.

Toistaiseksi poliisi ei kommentoi, missä kohti uimahallia hukkumistapaus todettiin ja kuinka suuri lapsiryhmä iltapäiväkerhoon osallistui.

– Selvitämme tapahtumaan liittyviä olosuhteita ja asioiden tarkentuessa tiedämme, onko syytä epäillä rikosta. Sitäkään ei voida vielä poissulkea, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Tero Tyynelä.

Komisario Leif Malmberg puolestaan on kommentoinut Uusimaa-lehdelle, että paikalla oli onnettomuushetkellä paljon ihmisiä ja poliisi käy läpi uimahallin valvontanauhoja saadaakseen tapaukseen lisäselvyyttä.

– Paikkatutkinta aloitettiin heti, varsinainen tutkinta on aloitettu tänään perjantaina. Tässä vaiheessa lähdetään kuolemansyyntutkinnasta ja siinä samassa yhteydessä eritellään syitä, mitkä onnettomuuteen ovat johtaneet, komisario sanoo lehdelle.

Tässä vaiheessa esitutkintaa poliisilla ei ole tapauksesta muuta tiedotettavaa.

Tapauksesta tiedotetaan tarvittaessa lisää tutkinnan edetessä, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Lue myös:

    Uusimmat