Porvoon hukkumiskuolemasta uutta tietoa: Lasta yritettiin elvyttää, tragedia tapahtui kesken iltapäiväkerhon

Lapsi hukkunut uimahallissa Porvoossa – näin kaupunginjohtaja kommentoi tragediaa 2:36
Näin Porvoon kaupunginjohtaja kommentoi tragediaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Porvoon uimahallissa tapahtui tänään hukkumiskuolema. Alakouluikäinen lapsi kuoli tapahtumapaikalle elvytysyrityksistä huolimatta.

Porvoon kaupungin mukaan lapsi osallistui iltapäiväkerhoryhmän toimintaan. 

– Syvä osanotto hukkuneen läheisille. Uutinen on järkyttävä ja surullinen, ja se koskettaa varmasti syvästi kaikkia porvoolaisia, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula toteaa kaupungin tiedotteessa.

Ujala ei kommentoinut MTV Uutisille tarkemmin, miten hukkuminen pääsi tapahtumaan kesken valvotun iltapäiväkerhon. Hän ei myöskään ota kantaa uimaryhmän kokoon tai valvojien määrään.

– Totta kai käydään tilanne lävitse ja arvioidaan, mitä mahdollisia toimenpiteitä tehdään. Tällä hetkellä erittäin ikävä tapahtuma on päällimmäisenä mielessä ja nyt tehdään selvitystyötä, Ujala toteaa.

Ujalan mukaan poliisi on aloittanut tapauksen tutkinnan.

Uimahalli suljettiin onnettomuuden jälkeen, ja Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivitys on tarjonnut apua paikalla olleille.

Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa psykososiaalista tukea kriisitilanteessa ympäri vuorokauden, puh. 040 517 4194. Kriisipäivystyksen nettisivuilta löytyy ohjeita tilanteeseen, jossa on kokenut jotain järkyttävää sekä ohjeita lapsen kanssa keskusteluun äkillisen kriisin jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat