Poliisi aloittaa rikostutkinnan Saido Mohamedista – epäillään törkeästä rahanpesusta

MTV Uutisten tietojen mukaan Helsingin poliisi aloittaa esitutkinnan vihreiden varavaltuutetusta Saido Mohamedista.

Saido Mohamedin sisar sai viime viikolla tuomion törkeästä petoksesta. Käräjäoikeuden tuomion julkitulon jälkeen Helsingin poliisi on saanut kolme erillistä tutkintapyyntöä Saido Mohamedista.

– Olemme kirjanneet rikosilmoituksen törkeästä rahanpesusta ja esitutkinta alkaa, rikosylikomisario Jari Illukka vahvistaa MTV Uutisille.

Tuomion mukaan sisar oli erehdyttänyt Kelan maksamaan hänelle perusteettomasti lapsilisiä noin 44 000 euroa vuosina 2003–2013. Se, kenelle tai mihin rahat menivät, on edelleen hämärän peitossa.

Oikeuden mukaan tämä oli salannut muuttonsa Britanniaan, josta hänelle oli maksettu vastaavaa etuutta.

Sisaren mukaan hän oli antanut Kela-asiansa Saido Mohamedin hoidettaviksi, ja syytti sisartaan rahojen käyttämisestä.

Käräjäoikeus tuomitsi sisaren vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hänet myös tuomittiin maksamaan Kelalle osuus, jota Kela ei voi periä takaisin hallinnollisin keinoin, eli 36 000 euroa.

Todistajana oikeudessa kuultu Saido Mohamed kertoi nostaneensa sisarensa automaattikortilla rahaa siskonsa pankkitililtä ja lähettäneensä rahat siskolleen rahanvälityspalvelujen kautta.

Oikeuden mukaan sisar ei kuitenkaan koskaan saanut rahoja ainakaan rahanvälityspalvelujen kautta, eikä oikeus pitänyt uskottavana, että sisar olisi saanut rahoja muutakaan reittiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja