Ex-kuntapoliitikko ja vuoden pakolaisnainen tuomittiin törkeästä rahanpesusta – Saido Mohamedille yli vuosi ehdollista vankeutta

Vihreiden ex-kuntapoliitikko Saido Mohamedille vaaditaan ehdollista vankeutta 0:40

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut entisen kuntapoliitikon Saido Mohamedin ehdolliseen vankeuteen törkeästä rahanpesusta. Mohamedin tuomion pituus on vuosi ja 2 kuukautta.

Oikeus katsoo, että Mohamed on nostanut käyttöönsä siskonsa tililtä petoksella hankittuja lapsilisiä noin 44 000 euroa. Mohamedin siskolla on aiempi lainvoimainen tuomio petoksesta, koska hän ei ilmoittanut Kelalle lapsien muutosta ulkomaille eikä lapsilisien maksamista katkaistu. Mohamedin sisko muutti ulkomaille vuonna 2003.

Perusteettomia lapsilisiä nostettiin vuosina 2003–2013.  Saido Mohamedin mukaan hän oli lähettänyt rahoja siskolleen, mutta oikeus ei löytänyt tälle näyttöä. Käräjäoikeuden mukaan Mohamed piti ja käytti rahat itse.

Mohamed ja tämän sisko tuomittiin myös korvaamaan Kansaneläkelaitokselle eli Kelalle petoksella hankitut lapsilisät viivästyskorkoineen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Entinen varavaltuutettu

Saido Mohamed valittiin Vuoden pakolaisnaiseksi vuonna 2011. Ammatiltaan hän on erikoissairaanhoitaja.

Vuonna 2012 Mohamed valittiin Helsingin kaupunginvaltuuston varajäseneksi kokoomuksen ehdokkaana. Vuonna 2016 hän loikkasi kokoomuksesta vihreisiin. Syyksi hän ilmoitti kokoomuksen hallituksessa harjoittaman politiikan.

Lue myös:

    Uusimmat