Mainos

Poliisi ajoi apteekkirosvoja takaa 50 kilometriä – vorot heittivät poliisin tielle tiiliä ja laastisäkkejä

Apteekkimurto ja vauhdikkaasti paenneet varkaat työllistivät Itä-Suomen poliisia lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Itä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että hätäkeskus sai ilmoituksen Etelä-Savossa sijaitsevan Sulkavan apteekin murrosta toissapäivänä vähän ennen kello yhtä yöllä. Ilmoituksen mukaan apteekkiin oli juuri murtauduttu ja paikalta oli poistunut valkoinen pakettiauto.

Myöhemmin samana yönä noin kello kolmelta hätäkeskukseen tuli murtohälytys Juvan apteekista.

Poliisi yhytti ryöstäjät tien päältä

Paikalle lähtenyttä poliisipartiota vastaan tuli valkoinen pakettiauto Juvalla Savonlinnantien ja Yhdystien risteyksessä, jolloin poliisipartio päätti tarkastaa kyseisen ajoneuvon.

Pakettiauto lähti pakenemaan poliisipartiota. Siitä seurasi vajaan 50 kilometrin takaa-ajo Juvalta kohti Virtasalmea ja Pieksämäkeä.

Pakenevan auton kuljettaja ajoi poliisin mukaan noin 100–135 kilometrin tuntinopeutta, vaikka tieosuudella nopeusrajoitukset olivat 60 ja 80 kilometriä tunnissa.

Poliisin kulkua yritettiin estää tiilillä ja laastisäkeillä

Varkaat heittivät takaa-ajon aikana pakettiautonsa tavaratilasta ulos tiiliä sekä laastisäkkejä tielle. Poliisiauton onnistui kuitenkin väistää tiealueelle heitetyt esineet.

Poliisin mukaan tiettävästi kukaan muukaan tienkäyttäjä ei ole vaurioittanut autoaan tiellä olleisiin ja myöhemmin poistettuihin tavaroihin.

Varkaisen matka pysäytettiin piikkimatolla

Yksi tehtävään liittyneistä poliisipartioista oli varautunut auton pysäyttämiseen piikkimatolla Pieksämäentien ja Mikkelintien risteyksessä. Pakettiauto ajoi piikkimattoon ja saatiin pysähtymään.

Pakettiautosta otettiin kiinni kolme 1980- ja -90-luvuilla syntynyttä ihmistä. Samalla pakettiautosta löytyi paljon lääkkeitä. Ne olivat suuremmaksi osaksi huumeiksi luokiteltavia lääkkeitä.

Lisäksi autosta ja kiinniotettujen ihmisten hallusta takavarikoitiin rahaa, joita epäillään apteekeista anastetuiksi.

Itä-Suomen poliisista kerrotaan, että tutkinnan aikana selvisi, että kiinniotettujen käyttämä auto oli anastettu perjantai-iltana Jyväskylästä.

Poliisi tutkii tapauksia kolmena varkautena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, törkeänä huumausainerikoksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.