Mainos

Pokémon Go muutti autistipojan elämän: Vietti viisi vuotta sisätiloissa – ulkoilee nyt päivittäin

Hittipeli sai autistisen 17-vuotiaan teinipojan innostumaan ulkoilusta ensimmäistä kertaa vuosiin.

Mobiilipeli Pokémon Go on villitsee ympäri maailman. Peli on saanut ihmiset kerääntymään puistoihin ja kaduille etsimään virtuaalisia pokémon-hahmoja.

BBC kertoo 17-vuotiaasta Adamin tarinan. Adam on autisti ja viettänyt viimeiset viisi vuotta tiiviisti sisällä kotona. Pokémon Go'n pelaamisen aloittamisen jälkeen Adam on kuitenkin innostunut ulos päivittäin.

Pojan äiti Jan Barkworth kertoo pojan olleen jopa poissa koulusta parin vuoden ajan ahdistuksen vuoksi, joka oireili erityisesti sosiaalisissa tilanteissa.

Koska toiset pelaajat tunnistaa helposti älypuhelimesta ja innokkaasta hymystä huulilla, on pelissä myös oma sosialisoiva puolensa. Pelaajat ympäri maailman hehkuttavat uusien tuttavuuksien tapaamista pelin merkeissä: haastaviin kohtiin saa nimittäin helposti apua kanssa pelaajilta rohkeasti kysymällä.

Pelin positiivisista puolista on paljon näyttöä: pelatessa tulee liikuttua ulkona parhaillaan jopa kymmeniä kilometrejä. Kilotkin voivat karista kuin huomaamatta pokémoneja jahdatessa!

Myös terveysasiantuntijat ovat hehkuttaneet pelin sosiaalista puolta: sosiaalisia tilanteita, ihmisjoukkoja tai julkisia paikkoja syystä tai toisesta välttelevät ihmiset ovat pelaamisen avulla rohkaistuneet ulos.


Lähde: BBC

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.