Mainos

Pojat eivät ole erityistapauksia – myös tytöt kaipaavat erossa isää

Yksin- ja yhteishuoltajien liitto ei lämpene väitteelle, että avioeroissa äidin päävastuulle päätyneet pojat syrjäytyisivät muita herkemmin.

Varatuomari ja oikeustieteen lisensiaatti Anja Hannuniemi kritisoi illan 45 minuuttia -ohjelmassa suomalaista oikeusjärjestelmää äitien suosimisesta huoltoriidoissa.

Hän arvioi, että ilman miehen mallia kasvaneet pojat syrjäytyvät helpommin, käyttävät päihteitä ja heistä tulee rikollisia.

Yksin- ja yhteishuoltajien liiton puheenjohtaja Bodil Rosengren ihmettelee Hannuniemen ajatuksia.

– Väitteessä on niin paljon väärinkäsityksiä ja virheitä. Sekä pojat että tytöt tarvitsevat läheistä suhdetta isään ja äitiin. Sen takia lasta ei pidä määrätä jommallekummalle, vaan molemmille.

– Käräjäoikeudessa kolmasosa isistä voittaa huoltajuuskiistan. On kuitenkin kaavamaista ajattelua, että lapsi määrättäisiin automaattisesti isälle. On tilanteita, joissa isä ei ole kykenevä huolehtimaan lapsista. Jokaista tapausta pitää arvioida erikseen.

Rosengren kertoo, että jos perheestä syystä tai toisesta puuttuu isä, miehenmallia voi hakea lapsille muun muassa Pienperheyhdistyksen Mieskaveri-projektista.

– Ja tietysti olisi hienoa, jos päiväkodeissa ja kouluissa olisi enemmän miesopettajia. Sekin auttaisi paljon miesmallin etsimisessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.