Mainos

Poistitko Google Mapsin? Google seuraa sinua silti!

Google vaikuttaa olevan hyvin kiinnostunut Android-käyttäjiensä sijainnista. Google Play -sovelluskauppa kerää käyttäjien sijaintitietoja jatkuvasti, eikä ominaisuuden säätämisestä pois päältä ole tehty käyttäjälle helppoa.

Android-puhelimen asetuksissa voi kieltää antamasta sijaintitietoja Google Play -sovelluskaupalle, mutta kielto onnistuu vain sulkemalla sijaintiasetuksen kaikilta sovelluksilta yhteisesti.

Tämä johtuu siitä, että Play välittää sijaintitiedot muille sovelluksille, jotka tarvitsevat sijaintitietojaan toimiakseen. Samalla sovelluskauppa myös välittää Googlelle tietoja käyttäjän sijainnista.

Google ei selvästikään halua käyttäjien sulkevan sijaintiasetusta. Google myös kannustaa sovellusten kehittäjiä riippuvaisuuteen Play-sovelluksen palveluiden suhteen.

Sijaintiasetuksen sulkeminen Google Mapsista toimii samoin. Vaikka karttasovellukselta estäisi sijaintitietojen käyttämisen, laite varoittaa etteivät kaikki perustoiminnot välttämättä toimi oikein.

Turvallisuustutkija Mustafa Al-Bassam kertoi Twitterissä, kuinka hänen Android-laitteensa ehdotti hänelle McDonald's -sovelluksen lataamista käytyään kyseisessä ravintolassa.

Al-Bassam ryhtyi tutkimaan puhelimensa sovelluksia löytääkseen syyllisen. Hieman yllättäen syylliseksi osoittautuikin Google Mapsin sijasta Google Play.

Jos Android-käyttäjä ei halua Googlen keräävän jatkuvasti tietoja sijainnistaan, täytyy puhelimelta poistaa sekä Google Maps että Play. Vaihtoehtoisesti käyttäjät voivat opetella säätämään sijaintiasetuksia jatkuvasti päälle ja pois, mikä ei ole kovin käytännöllistä pitkällä aikavälillä.

Lähde: The Register

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.