Mainos

Android-laitteiden tietoturva paranee – Play Protect havaitsee haittasovellukset

Googlen Play Protect tarkistaa kaikki ohjelmat haittaohjelmien varalta, jotka Play Storesta voi ladata Android-laitteille. 

Google on täyttämässä lupaustaan Android-laitteiden turvallisuuden parantamiseksi haittasovelluksia vastaan. Tietotekniikkajätti onkin tuomassa uutta Play Protect -tietoturvaohjelmaa kaikille Android-laitteille, joissa toimii Google Mobile Services versio 11 tai uudempi.

Play Protect näkyy Google-osiossa Androidin turvallisuusasetuksissa ja tarkistaa kaikki laitteen sovellukset varmistaakseen, että ne eivät sisällä haittaohjelmia.

Play Protect -sovellusta ei tarvitse pitää aktiivisesti silmällä, mutta sen olemassa olosta on hyvä olla tietoinen, jos joku Android-laitteeseen joskus asennettu sovellus vaikuttaa jälkikäteen epäilyttävältä.

Googlen verkkokauppaan Play Storeen saa kuitenkin vielä odottaa omaa Play Protect -välilehteä, jossa sovellukset voisi tarkastaa etukäteen.

Play Protect ei ole vielä sataprosenttisesti varma tietoturvaohjelma, mutta se on huomattava parannus Android-laitteiden turvallisuudelle. Ohjelman ei myöskään taata toimivan täydellisesti, jos Android-sovelluksia lataa jostain muualta kuin virallisesta Play Store -kaupasta.

Lähde: Engadget


---

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.