Mainos

Poikkeuksellinen tapaus Nurmeksessa: Miehen epäillään käyttäneen alaikäistä hyväkseen 10 vuotta

Pohjois-Karjalassa lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäillyn miehen tapaus etenee syyteharkintaan, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Nurmeksessa ja Venäjällä lähes yhtäjaksoisesti vuosina 2006–2016.

Rikoksesta epäiltynä on 46-vuotias mies, joka kuuluu alle 18-vuotiaan nuoren naisen lähipiiriin. Epäilty on ollut vangittuna joulukuusta lähtien.

Uhri on ollut reilusti alle 10-vuotias teon alkaessa. Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Simo Hämäläinen kertoo MTV Uutisile, että tutkinta ei ole tavanomainen, vaikka vastaavan kaltaisia juttuja aika ajoin tulee tutkittavaksi.

– Voisi kuvata poikkeukselliseksi jutuksi. Sekin kertoo, että epäilty on ollut vangittuna koko esitutkinnan ajan, ja on yhä. Seksuaalirikokset ovat aina vakavia, mutta tämä on vakava myös rikoslajissaan. Ainakin poikeuksellisen pitkäkestoinen, hän kommentoi.

Poliisi ei kerro nuoren naisen ja epäillyn suhteesta tarkempia yksityiskohtia asianomistajan nuoren iän vuoksi.

Tutkinnan alkuvaiheessa viranomaiset suunnittelivat yhteistyötä Venäjän viranomaisten kanssa, mutta lopulta saatujen todisteiden ansioista maiden välistä yhteistyötä ei asiassa tarvittu. Myös rikoksen Venäjällä tapahtunet osat käsitellään Suomessa.

Tapaus lähtee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.