Mainos

Poikkeuksellinen ratkaisu: Renaultien takuu lyhenee Briteissä – maahantuojan mukaan ei koske Suomea

Ranskalaisvalmistaja Renault on ilmoittanut lyhentävänsä nykyistä neljän vuoden takuutaan vuodella. Syynä ainakin Isossa-Britanniassa tehtävään muutokseen on valmistajan mukaan se, että niin monet vaihtavat autonsa jo kolmen vuoden kohdalla

Renault uskoo, että neljän vuoden takuun viimeisestä vuodesta ei ole erityistä hyötyä, koska niin monet asiakkaat vaihtavat autoaan joka tapauksessa kolmen vuoden jälkeen.

Isossa-Britanniassa takuu on ollut neljä vuotta tai 160 000 kilometriä. Nyt kolmen vuoden kilometrimäärä putoaa sataan tuhanteen. Mikäli ostaja haluaa autolleen neljän vuoden takuun, on tämän otettava samalla kattava huoltosopimus, joka maksaa satoja puntia ylimääräistä.

Suomessa Renault tarjoaa autoihinsa Twizy-mallistoa lukuunottamatta neljän vuoden ja 100 000 kilometrin takuuta – kaksi ensimmäistä vuotta on ilman kilometrirajaa. Renaultin Suomen maahantuojan mukaan takuuseen ei ole meillä tulossa muutoksia, vaan esimerkiksi Auto Expressin uutisoimat muutokset ovat markkinakohtaisia.

– Renaultin virallinen kansainvälinen tehdastakuu on 2 vuotta ilman kilometrirajaa sekä Talisman- ja Espace-mallistoissa 3 vuotta tai 150 000 kilometriä, markkinointi- ja tiedotuspäällikkö Riitta Leskinen kertoo MTV:lle.

– Suomen neljä vuotta tai 100 000 kilometriä ei ole muuttumassa, hän vakuuttaa.

Artikkelia muokattu 5.2.2018 klo 10.10: Täsmennetty sanamuotoja sekä otsikossa että artikkelissa.

***

0:20

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.