Poikien kissa ja hiiri -leikki poliisien kanssa johti rikossyytteisiin ja sakkoihin – kaikki alkoi nojailusta poliisiautoon

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut kolme nuorta miestä sakkoihin poliisien kiusoittelusta Porissa syyskuussa 2018.

Tilanne alkoi, kun 18-vuotias mies nojaili poliisiautoon ja poliisi pyysi häntä poistumaan auton läheisyydestä.

Nuorukainen ei kuitenkaan noudattanut käskyä, ja poliisipartio otti hänet kiinni. Hän harasi käsillään vastaan, mutta ei käyttänyt väkivaltaa poliiseja kohtaan.

Toinen poika kävi vapauttamassa kiinniotetun, kolmas häiritsi poliisia

Hieman tämän jälkeen 15-vuotias poika kävi avaamassa poliisiauton kuljetustilan oven, jotta 18-vuotias pääsi karkaamaan poliisiautosta.

18-vuotias lähti juoksemaan karkuun. Tilanteessa oli mukana myös 21-vuotias mies, joka vaikeutti oikeuden mukaan poliisien virkatehtävän suorittamista.

Tuomiossa ei kerrota motiivia poikien toiminnalle. Käräjäoikeudesta kuitenkin vahvistettiin STT:lle, että kyse oli poikien hupailusta ja kiusanteosta. Kolmikko tunnusti oikeudessa tekonsa.

Rangaistukseksi sakkoja

21-vuotias tuomittiin haitanteosta virkamiehelle 20 päiväsakkoon, josta hänen tuloillaan tulee maksettavaa 120 euroa.

15-vuotias puolestaan sai 15 päiväsakon tuomion vangin laittomasta vapauttamisesta nuorena henkilönä. Hänen tuloillaan siitä tulee maksettavaa 375 euroa.

18-vuotias tuomittiin 35 päiväsakkoon haitanteosta virkamiehelle ja vangin karkaamisesta. Maksettavaa tuli 210 euroa sekä lisäksi 80 euron rikosuhrimaksu.

Rikosuhrimaksu voidaan langettaa tuomitulle, jos rangaistus tuomitaan yhdestä tai useammasta rikoksesta.

Vähintään yhden tuomitun rikoksen maksimirangaistus täytyy olla enintään yksi vuosi vankeutta.

Lue myös:

    Uusimmat