Poikansa murhaa Helsingissä yrittänyt äiti suunnitteli tekoaan pitkään – asianajaja: "Hän on suhtautunut rauhallisesti tähän asiaan"

MTV oikeudessa: Ranskalaisturisti yritti tappaa poikansa helsinkiläishotellissa – jätettiin rangaistuksetta 6:34

Helsingin käräjäoikeudessa lapsensa murhan yrityksestä tänään tuomittu nainen on suhtautunut asiaan rauhallisesti, kertoo tämän asianajaja.

Käräjäoikeus tuomitsi 47-vuotiaan ranskalaisnaisen teosta, mutta jätti tämän syyntakeettomana rangaistukseen tuomitsematta. Nainen on nyt tahdosta riippumattomassa hoidossa.

Nainen oli matkustanut 13-vuotiaan poikansa kanssa Suomeen ja hotellissa syöttänyt tälle lääkkeitä ja viiltänyt tätä ranteeseen. Tämän jälkeen hän oli viiltänyt myös itseään. Kumpikin selvisi teossa hengissä.

"Ei mitään suurempia tunnepurkauksia"

Tuomitun naisen asianajaja Hanna Rahikka kertoo, että nainen on kysellyt poikansa voinnista, mutta puolustuksella ei ole tietoa, missä kunnossa poika on. Puolustuksen käsityksen mukaan poika ei ole enää Suomessa. 

Rahikka kertoo, että naisen vointi on tällä hetkellä levollinen ja "ihan hyvä".

– Hän on rauhallisesti suhtautunut tähän koko asiaan, että mitään suurempi tunnepurkauksia hänellä ei ole tullut tämän asian tiimoilta.

Syyttäjä kertoo videolla, että tekoa on harkittu pidempään, mutta epäselväksi jäi, miksi rikos tehtiin juuri Suomessa. Tekoa hän luonnehtii poikkeukselliseksi.

Videolla syyttäjä ja asianajaja kertovat myös, miksi teon motiiveista ei voida kertoa julkisuuteen.

MTV Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä: Ranskalainen nainen yritti tappaa poikansa 0:27
Katso video: Syytetty äiti seurasi istunnon alkua etäyhteydellä.

Lue myös:

    Uusimmat