Helsinkiläishotellissa lapsensa murhaamista yrittänyt ulkomaalaisäiti soitti itse hätäkeskukseen – uhri on yläkouluikäinen lapsi

Helsinkiläishotellissa lapsensa murhaamista yrittänyt soitti itse hätäkeskukseen, kertoo poliisi MTV Uutisille. Poliisi ei ole päässyt vielä kuulemaan murhan yrityksestä epäiltyä 47-vuotiasta ulkomaalaisäitiä.

– Sitä en voi avata, miksi hän on soittanut hätäkeskukseen, kertoo tutkinnanjohtaja Marja Väätti Helsingin poliisista MTV Uutisille, mutta kertoo poliisin saaneen tiedon rikoksesta soiton perusteella.

– Uhri on yläkouluikäinen lapsi.

Epäilty murhan yritys tapahtui helsinkiläisessä hotellissa keskiviikkona 11. tammikuuta.

Poliisi ei toistaiseksi tiedä teon motiivia, eikä sitäkään, oliko äiti tuonut lapsensa Suomeen tekoa varten.

– Sen tiedämme, että he ovat ulkomaalaisia, eivät siis asu Suomessa. Sitä en halua kertoa, että minkä maan kansalaisista on kyse.

Poliisi ei kerro myöskään sitä, missä helsinkiläishotellissa teko tapahtui.

– Tekotapaa ei myöskään tässä vaiheessa voida kertoa, eikä muista olosuhteista. Sen voin kertoa, että rikoksen yrityksen kohteena ollut lapsi on Suomessa ja voi hyvin, Väätti kertoo.

– Tekoon ei epäillä liittyvän myöskään ketään ulkopuolisia.

Tutkinta herkässä vaiheessa

Poliisin mukaan rikoksen tutkinta on heräkässä vaiheessa. Rikoksesta epäillyn naisen lisäksi kuulematta on useita todistajia.

– Esitutkinta valmistunee maaliskuun aikana. Kun tutkinta valmistuu, teen arvion siitä, mikä on julkista ja mikä ei, Väätti kertoo.

– Tyypillisesti lähisuhdeväkivaltatapauksiin liittyy seikkoja, mitä ei voida julkisuuteen kertoa.

Lue myös:

    Uusimmat