MTV oikeudessa: Ranskalainen äiti matkusti teinipoikansa kanssa Suomeen, huumasi pojan ja teki kammottavan teon – oikeus tuomitsi murhan yrityksestä

MTV Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä: Ranskalainen nainen yritti tappaa poikansa 0:27
Katso video: Syytetty äiti seurasi istunnon alkua etäyhteydellä.

Helsingin käräjäoikeus käsitteli tänään maanantaina tapausta, jossa ulkomaalaisturisti yritti tappaa alaikäisen poikansa helsinkiläishotellissa tammikuussa. MTV Uutiset seurasi oikeudenkäyntiä paikan päällä.

Syyttäjä vaati, että oikeus toteaa 47-vuotiaan naisen syylliseksi poikansa murhan yritykseen. Syyttäjä ei vaatinut rangaistusta äidille, koska hänet todettiin oikeuspsykiatrisessa mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi.

Äiti iosallistui oikeudenkäyntiin videoyhteyden välityksellä. Hän ei halunnut tulla kuulluksi istunnossa.

Käräjäoikeus katsoi naisen syylliseksi syyntakeettomana tehtyyn murhan yritykseen. Oikeus jätti naisen tuomitsematta rangaistukseen.

Nainen on parhaillaan pakkohoidossa sairautensa takia.

Oikeus totesi teon suunnitelmalliseksi, sillä nainen toi välineet henkirikokseen työpaikaltaan Ranskasta ja tuli Suomeen toteuttamaan tekoa.

Ennen tekoon ryhtymistä hän peruutti seuraavan yön toisesta hotellista. Oikeus totesi, että tapahtumat etenivät syyttäjän kertomalla tavalla.

Oikeus totesi henkirikoksen yrityksen kokonaisuutena arvioiden törkeäksi. Uhri oli naisen oma lapsi, joka luotti naiseen. Oikeus ei pitänyt tekoa kuitenkaan erityisen raakana ja julmana. 

Äiti yritti tappaa myös itsensä

Syyttäjän mukaan nainen toi Ranskasta kymmenittäin erilaisia keskushermostoa lamaavia, unettavia sekä rauhoittavia lääkkeitä, syötti niitä helsinkiläisessä Inn Tourist -hotellissa pienissä erissä 13-vuotialle pojalleen ja viilsi tämän vasemman ranteen auki, kun poika oli nukahtanut.

Syyttäjän mukaan lääkkeillä huumattu poika heräsi teon jälkeen ja huomasi vuotavansa verta, mutta nukahti uudelleen. Äiti viilsi myös oman ranteensa auki ja kävi tekonsa jälkeen nukkumaan. 

Pojan ranteeseen tuli viiden sentin pituinen haava. Syyttäjän mukaan teko jäi yritykseksi, koska lapsi ei menehtynyt.

Syyttäjän mukaan äiti ja poika matkustivat kahdestaan. He kävivät Venäjällä ja saapuivat Viron kautta Suomeen.

Äidillä oli jo maahan tullessaan mukanaan veitsi ja lääkkeitä. Syyttäjän mukaan äiti matkusti poikansa kanssa Suomeen murhatakseen poikansa ja tappaakseen itsensä.

Äiti  syötti lääkkeet pojalle kertoen, että ne ovat flunssalääkkeitä kuten särkylääkkeitä ja antibiootteja. Syyttäjän mukaan viilto liippasi erittäin läheltä valtimoa ja myös pojalle syötetty lääkemäärä oli potentiaalisesti hengenvaarallinen. Syyttäjän mukaan oli vain satunnaisista seikoista kiinni, ettei poika menehtynyt teossa.

Oikeus määräsi äidin maksamaan pojalleen 11 500 euroa kärsimys- ja haittakorvauksia.

MTV oikeudessa: Ranskalaisturisti yritti tappaa poikansa helsinkiläishotellissa – jätettiin rangaistuksetta 6:34
MTV Uutiset haastatteli syyttäjää ja puolustuksen edustajaa oikeudessa. Videolla he kertovat, missä tunnelmissa äiti odottaa tuomiota.
¨

Äiti soitti itse hätäkeskukseen

Aamulla äiti heräsi ja huomasi, että molemmat ovat hengissä.

Äiti soitti aamulla kello 6.35 hätäkeskukseen ja kertoi viiltäneensä itseään, poikansa vahingoittamisesta hän ei kertonut mitään. Näistä syistä poliisi ei heti saapunut paikalle, vaan ensimmäisenä paikalla oli ensiapu.

Hätäkeskusvirkailija kysyi äidiltä puhelussa, tietääkö poika äidin viiltäneen itseään. Äiti vastasi tähän kieltävästi ja kertoi, että poika nukkuu.

Syyttäjä korostikin, että äiti pyysi apua nimenomaan itselleen mainitsematta, että myös poika tarvitsee apua.

Vasta ensiavun henkilökunta huomasi, että tilanteessa on vahingoitettu myös lasta. Poika nukkui vuoteessa ja hänen ranteensa vuoto oli tyrehtynyt.

Ensihoito puhutti poikaa ja tämän jälkeen poliisi oli paikalla nopeasti. Sairaalassa poika nukkui koko seuraavan päivän ja oli iltaan saakka tokkurainen heräteltäessä pitkälle iltapäivään.

Äiti on kertonut motiivin teolleen, mutta se käsitellään suljettujen ovien takana. Loppulausunnossaan syyttäjä totesi, että naisella oli motiivi lapsensa tappamiseen ja teko oli suunnitelmallinen.

Poliisi tiedotti toukokuussa

Poliisi kertoi toukokuussa saaneensa valmiiksi valmiiksi esitutkinnan helsinkiläisessä hotellissa tapahtuneesta henkirikoksen yrityksestä, josta epäillään 47-vuotiasta naista. Uhri oli naisen teini-ikäinen poika.

Poliisin mukaan nainen myönsi esitutkinnassa hankkineensa etukäteen lääkkeitä sekä teräaseen ja suunnitelleen poikansa surmaamista etukäteen.

Poliisin mukaan nainen on kertonut teolleen syitä. Poliisi ei kuitenkaan avannut niitä tiedotteessaan.

Äiti ja poika ovat ulkomaan kansalaisia. He olivat tapahtumien aikaan vain käymässä Suomessa.

Poliisin on salannut jutun esitutkintamateriaalin kokonaisuudessaan.

Jutun päivittäminen on päättynyt 4.9. kello 12.53. 

Lue myös:

    Uusimmat