Poika jahtasi isäänsä puistossa ja iski taittoveitsen kaatuneen selkään

5:31
Alaikäisten hallusta löydetään yhä useammin teräaseita. Poliisin mukaan huolestuttavalle ihmiölle ei ole löytynyt yhtä selkeää syytä.

Vuonna 2003 syntynyt mies tuomittiin ehdottomaan vankeuteen isänsä tapon yrityksestä.

Tapaus sattui viime huhtikuussa Helsingin Kontulassa. Pojalla oli ollut riitaa ja erimielisyyksiä isänsä kanssa muun muassa pojan henkilökohtaista elämää ja seurustelusuhteita koskien. Tapahtumapäivänä hän oli kertomansa mukaan mennyt tapaamaan isäänsä kertomansa ilmoittaakseen heidän lopettavan yhteydenpidon. Hänellä oli mukanaan taittoveitsi, jonka kertoi ottaneensa mukaan itsepuolustusta varten.

Isä lähes kaksi viikkoa sairaalassa

Puistoalueella seurueessa istuneella isällä ja pojalla oli kohdatessa molemminpuolista huutelua ja solvausta. Pojan otettua veitsen esiin oli isä lähtenyt pakenemaan. Oikeus katsoi, että mies oli paetessa kaatunut, jonka jälkeen poika oli kumartunut tämän ylle, repinyt uhrin repun selästä ja lyönyt veitsen tämän selkään. Sen jälkeen hän poistui paikalta.

Uhrille jäi hyökkäyksestä pitkäaikaiset vammat ja hän oli lähes kaksi viikkoa sairaalahoidossa.

Tekijä oli ollut vain kuukausia täysi-ikäinen

Oikeus huomioi, että tekijä oli neljää kuukautta ennen tekoa muuttanut entiseltä kotipaikkakunnaltaan Helsinkiin asuakseen isänsä kanssa. Hän oli tuolloin vasta täyttänyt 18 vuotta. Asumisjärjestely ei kuitenkaan toiminut ja nuoren tekijän ja isän välit olivat tulehtuneet pojan kokemien pettymysten vuoksi.

Oikeus tuomitsi vuonna 2003 syntyneen Abshir Diini Muyen tapon yrityksestä 3 vuoden 6 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan isälleen 3500 euroa korvauksena kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta, 600 euroa pysyvästä kosmeettisesta haitasta ja 6000 kärsimyksestä.

Helsingin käräjäoikeus antoi tuomion viime kuun lopussa. Tuomio on lainvoimainen.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja