Mainos

Pohjolan omistajat päättävät viimein Ifistä

Neuvotteluja vakuutusyhtiö Pohjolan hankalan omitusrakenteen purkamiseksi käytäneen viimeiseen asti eli tiistai-iltapäivään. Tuolloin jatkuu Pohjolan ylimääräinen yhtiökokous, joka päättää viimein yhtiön vetäytymisestä kiistanalaisesta If-yhteistyöstä. If-päätös jää omistajien ratkaistavaksi, sillä neuvotteluja hankkeessa mukana olevien ruotsalaisen Skandian ja norjalaisen Storebrandin kanssa ei ilmeisesti enää tällä erää ole käyty.

Skandia ja Storebrand ovat uhanneet Pohjolaan huomattavilla vahingonkorvauksilla, koska niiden mielestä Pohjola on jo sitoutunut yhteistyöhön vahinkovakuuttamisessa. Tästä huolimatta työeläkeyhtiö Ilmarisen vetämä Pohjolan suurin omistajaryhmä haluaa irrottautua If-yhteistyöstä. Ryhmä katsoo myös Skandian käyttäytyneen vastoin yhteisiä pelisääntöjä ja myös se voidaan pistää vastuuseen toiminnastaan.

Sen sijaan vääntö Sammon ja sen tulevan yhteistyökumppanin Leonia-pankin ostamiseksi ulos yhtiöstä jatkuu tiiviisti, sillä tiistain kokouksen siirto veisi koko Pohjolan uskottavuuden. Pohjolan pahin kilpailija Sampo ei taas pidemmän päälle voi olla yhtiön omistaja, ja mitä nopeammin asia saadaan pois päiväjärjestyksestä sen parempi. Kiirettä lisää, ettei ole kovin luontevaa, että Sampo joutuisi ottamaan kantaa Ifiin ja näin osaksi mahdollisia oikeustoimia muiden If-osapuolten kanssa.

Päivällä ratkaisun hionnan odotettiin venyvän jopa aivan kokouksen alkuun. Suurin vääntö on ollut hinnasta, mutta myös yksityiskohtien kirjaamiseen menee aikaa. Vetoapua ratkaisuun tuli jo viime perjantaina, kun Pohjolan hallitus päätti esittää uutta suurta osinkoa Pohjolan omistajille. Siitä tulee lievitystä myös pienomistajien kärsimiin kipuihin If-asiassa. Pohjolan suurimpaan omistajaryhmään kuuluvat myös henkiyhtiö Suomi, osuuspankkiryhmä, A-Vakuutus ja Pohjantähti.

Vakuutusvalvoja odottaa omistajien ratkaisuja

Pohjolan piti maanantaina jättää vakuutusvalvontaviraston vaatimat lisäselvitykset If-asiassa. Koska sen omistajat eivät päässeet perjantaina päättämään Ifistä, yhtiöllä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin pyytää jälleen lisäaikaa. Valvoja on ymmärtänyt viiveen. Sen mukaan on tärkeintä, että yhtiön omistajien tahto on kiistatta selvillä. Vakuutusvalvoja lupa tarvitaan, jos vahinkovakuutukset siirretään Ifiin. Jos hankkeesta vetäydytään, koko hakemus voidaan vetää pois.

Virasto vaati lisäselvityksiä, kun Pohjolan kolme entistä johtajaa katsoi, että Pohjolan vahinkovakuutusten siirtoon ei riitä Vahinko-Pohjolan päätös, vaan ratkaisu kuuluu Pohjolan yhtiökokoukselle. Samaan päätyi sen jälkeen myös Pohjolan nykyinen hallitus.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.