Mainos

Pohjoismaiden ulkoministerit koolla Porvoossa – tapetilla Nato ja maahanmuutto

0:28

Ruotsissa tehdään parasta aikaa omaa  puolustusyhteistyöselvitystä niin Naton kuin muunkin yhteistyön suhteen. Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström arvioi selvityksen valmistuvan heti kesän jälkeen. 

Suomen Nato-selvitystä puidaan ulkoministereiden Suomi-vierailulla Porvoossa. Tähän päivään jatkuvan tapaamisen asialistalla ovat keskustelut  Euroopan turvallisuuspoliittisesta tilanteesta sekä Yhdysvaltain ja Pohjoismaiden suhteista.

2:05

Ruotsi ja Tanska ilmoittivat eilen myös haluavansa jatkaa tilapäisiä rajatarkastuksia vielä pitkään.

– Me haluamme säännellyn maahanmuuton ja haluamme asiat järjestykseen – myös pakolaisten vastaanotossa ja maahanmuutossa, siirtolaisuudessa. Siksi on mielestämme välttämätöntä jatkaa tätä, Margot Wallström totesi.

Ainakin yksi maahanmuuttoon liittyvä asia on kuitenkin vielä auki. EUn ja Turkin välisen sopimuksen mukaan pakolaiset saarretaan Turkkiin, mutta turkkilaiset pääsevät viisumitta Schengeniin kesäkuun lopusta lähtien. Komissio aikoo suosittaa asian etenemistä.

Ulkoministeri Timo Soini on epäilevämpi.

– Siinä oli 72 benchmarkia, jotka pitäisi täyttää, ja minua kiinnostaa onko ne kaikki saatu hoitoon ja saadaanko määräaikaan mennessä hoidettua.

Porvoossa käytävät keskustelut pohjustavat Yhdysvaltain ja Pohjoismaiden huippukokousta Washingtonissa puolentoista viikon kuluttua. Suomesta huippukokoukseen osallistuvat Soini ja presidentti Sauli Niinistö

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.