Pohjois-Korean Kim asetti takarajan neuvotteluille ydinaseriisunnasta – "Niin hyvää tilaisuutta ei tule kuin viimeksi"

Trumpin ja Kim neuvottelut päättyivät ennenaikaisesti ilman tuloksia 2:20
Videolta voit katsoa uutisjun Kimin ja Trumpin Hanoin tapaamisesta.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on asettanut vuodenvaihteen takarajaksi saada edistystä aikaan neuvotteluissa ydinaseriisunnasta Yhdysvaltain kanssa. Asiasta uutisoi Pohjois-Korean valtionmediaan nojaten muun muassa Wall Street Journal.

Kim puhui perjantaina Pohjois-Korean korkeimmalle kansanneuvostolle, joka on maan kumileimasimena pidetty parlamentti. Kim sanoi olevansa avoin kolmannelle tapaamiselle Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa mutta vaati Yhdysvaltoja muuttamaan asennettaan.

– Niin hyvää tilaisuutta ei tule kuin viimeksi, Kim sanoi viitaten tapaamisensa Trumpin kanssa helmikuussa Vietnamin Hanoissa.

Kimin ja Trumpin neuvottelut Hanoissa kariutuivat, eivätkä he saaneet aikaan edes yhteistä lausuntoa. Trumpin mukaan Pohjois-Korea olisi halunnut eroon kaikista pakotteista, mihin Yhdysvallat ei voinut suostua.

Juttu jatkuu Kimin ja Trumpin Hanoin tapaamista käsittelevän uutisvideon jälkeen. 

Tämä on Kimin suorin lausunto Yhdysvaltojen suuntaan tapaamisen jälkeen. Kim vakuutti nyt, että hänen henkilökohtaiset suhteensa Trumpiin ovat hyvät eivätkä mitenkään vihamieliset.

Trump sanoi torstaina, että uusi tapaaminen Kimin kanssa on mahdollinen. Hän kuitenkin jatkoi, ettei Yhdysvallat aio luopua talouspakotteistaan Pohjois-Koreaa kohtaan ennen kuin Kimin hallinto suostuu luopumaan ydinaseista.

Lue myös:

    Uusimmat