Mainos

Pohjois-Korea: Trump on sodanlietsoja, jonka vuoksi ydinaseet ovat tarpeen

Pohjois-Korean mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on sodanlietsoja, joka vain vahvistaa Pohjois-Korean halua saavuttaa ydinasetavoitteensa, viestittää Pohjois-Korean ulkoministeriön edustaja uutistoimisto KCNA:n mukaan.

Kyseessä on Pohjois-Korean ensimmäinen julkinen kannanotto Trumpin käynnissä olevaan Aasian-kiertueeseen, jonka yksi keskeisistä puheenaiheista on ollut Pohjois-Korea ja sen aiheuttama ydinaseuhka. Trump on koettanut saada pönkitystä ydinaseohjelman vastustamiselle sekä yhteiselle rintamalle Pohjois-Korean johtoa vastaan.

Pohjois-Korea on tehnyt viime kuukausina lukuisia ydin- ja ohjuskokeita, jotka ovat olleet omiaan kasvattamaan jännitteitä maailmanlaajuisesti. Pohjois-Korea on testannut onnistuneesti myös mannertenvälistä ballistista ohjusta.

Trump varoitti maailman johtajia Pohjois-Koreasta viimeksi eilen Apec-talouskokouksessa Danangissa. Keskiviikkona hän puhui Etelä-Korean parlamentissa, jossa hän varoitti Pohjois-Koreaa aliarvioimasta Yhdysvaltoja.

Tänään Pohjois-Korean ulkoministeri vastasi, että Trumpin varoitukset eivät "voi koskaan pelottaa meitä tai pysäyttää edistystämme".

Trump on käynyt Aasian-kiertueellaan jo Japanissa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa. Vietnamista Trump suuntaa huomenna Filippiineille, jonne hänen maratonmatkansa päättyy.

1:10

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.