Mainos

Pohjois-Korea syytti Japania ydinneuvottelujen sabotoimisesta

Eilen alkaneet kuudenväliset neuvottelut ovat venyneet, koska diplomaattilähteiden mukaan osapuolilla on asiasta suuria ristiriitoja.

Pohjois-Korea on syyttänyt Japania kuuden maan välisten ydinkiistaneuvottelujen sabotoimisesta. Pohjois-Korean mukaan Japani käyttää siepattujen kansalaistensa tapausta tekosyynä, jotta voisi kehittää itselleen ydinaseita.

Japani on kieltäytynyt toimittamasta ydinaseriisuntasopimuksen mukaista apua Pohjois-Koreaan, sillä Pohjois-Korea on siepannut japanilaisia siviilejä. Pohjois-Korea myönsi vuonna 2002 siepanneensa 13 japanilaista 1970- ja 80-luvuilla harjoittaakseen vakoojiaan. Maa palautti sittemmin viisi siepattua ja kertoi kahdeksan kuolleen.

Japani uskoo kuitenkin usean siepatun olevan yhä elossa ja arvelee Pohjois-Koreassa olevan mahdollisesti enemmänkin kadonneita japanilaisia.

Eilen alkaneet kuudenväliset neuvottelut venyvät kiinalaisen uutistoimiston Xinhuan mukaan huomiseen. Tänään Japani ja Pohjois-Korea neuvottelivat myös kahden kesken. Neuvotteluissa on tarkoitus sopia Pohjois-Korean ydinohjelman lopullisesta päättämisaikataulusta, mutta diplomaattilähteiden mukaan osapuolilla on asiasta suuria ristiriitoja.

Kuudenvälisiin neuvotteluihin osallistuvat Pohjois-Korean ja Japanin lisäksi Etelä-Korea, Kiina, Yhdysvallat ja Venäjä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.