Trump varoittaa Pohjois-Koreaa – Kim voi menettää "kaiken"

1:18
Video: Pohjois-Korean ohjuskokeet ovat herättäneet huolta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump varoittaa, että Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un voi menettää "kaiken", jos toimii vihamielisesti Yhdysvaltoja kohtaan. Trump tviittasi, että Kim on liian fiksu ja hänellä on liikaa menetettävää, itse asiassa kaikki.

Tviitti oli vastaus Pohjois-Korean ilmoitukseen, että maa on tehnyt lauantaina "erittäin tärkeän kokeen" Sohaen satelliittien laukaisuasemallaan. Virallinen KCNA-uutistoimisto välitti kansallisen tiedeakatemian edustajan lausunnon, jonka mukaan testi vaikuttaa merkittävästi Pohjois-Korean strategiseen asemaan. Testin yksityiskohdista ei kerrottu.

Pohjois-Korea on viime päivinä koventanut puheitaan muun muassa Yhdysvaltojen suuntaan. Maan YK-lähettiläs Kim Song esimerkiksi ilmoitti, että keskustelut ydinohjelmasta "eivät enää ole neuvottelupöydällä".

Maa on suuttunut siihen kohdistuneesta arvostelusta. Se myös yrittää painostaa Yhdysvaltoja tuomaan ydinohjelmakeskusteluihin uusia avauksia vuoden loppuun mennessä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja