Planican mäessä karmeasti kaatuneesta mäkihyppääjästä hyviä uutisia: "Päivä on alkanut parhaalla mahdollisella tavalla"

0:23
Katso videolta kuvat Daniel-Andre Tanden kaatumisesta.

Karmealla tavalla Planican lentomäessä kaatuneen Daniel-Andre Tanden tilasta kuuluu huojentavia uutisia. Norjalaisen VG:n mukaan Tande on herätetty koomasta ja hän on keskustellut perheensä kanssa.

Tande kaatui hyppynsä torstaina kilpailun koekierroksella. Norjalainen menetti ilmalennon hallinnan jo hypyn alkuvaiheessa ja paiskautui kovalla vauhdilla rinteeseen. Tande vaivutettiin onnettomuuden jälkeen koomaan Ljubljanan yliopistollisessa sairaalassa.

Maanantaina Tanden manageri Clas Brede Bråthen vahvisti VG:lle, että Tande on herännyt. 

– Päivä on alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Saimme viestin ystäviltämme Sloveniasta. Daniel on herännyt ja juttelee äitinsä ja puolisonsa kanssa. Hän on täysin tajuissaan ja kaikki on hyvin, Bråthen viestitti maanantaiaamuna.

Tanden perhe julkaisi myöhemmin kiitoksensa saamastaan tuesta. Norjan mäkihyppyliitto lähetti perheen tiedotteen medialle.

– Tulimme eilen Sloveniaan, minkä jälkeen herättämisprosessi käynnistyi. Oli hienoa tulla aikaisin aamulla sairaalaan ja nähdä, että Daniel oli hereillä ja oma itsensä. 

Norjan maajoukkueen päävalmentaja Alexander Stöckl iloitsi luonnollisesti Tanden heräämisestä ja hyvästä voinnista.

– Kiitos siitä kuuluu koko lääkintähenkilöstölle Planicassa ja sairaalassa Ljubljanassa. Toivottavasti Daniel pääsee pian kotiin ja toipuu sataprosenttisesti, Stöckl sanoi NRK:lle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja