PKN-laulusolisti tylytti finaalia: F…ing lässytysmusiikkia, ei enää euroviisuja!

Vaikka euroviisuedustajallamme olikin jo hiukan kisaväsymystä, sitkeästi punkkarit jaksoivat jakaa lausuntoja ja nimikirjoituksia ihmismassan piirittäminä Kallion kansanjuhlassa.

Laulaja Kari Aaltoa kismitti vielä putoaminen,  koska finaali piti siksi seurata katsomosta. Musiikki ei uponnut ollenkaan.

– Piti kuunnella sellaista f…ing lässytysmusiikkia monta tuntia, kun ei ole itse esiintymässä – eikä päässyt edes tupakalle! Oli todella tylsä finaali, meinasi mennä hermot. En lähde enää koskaan, latasi Aalto MTV:n uutisten haastattelussa.

Basisti Sami Helle oli diplomaattisempi.

– Finaali oli ihan ok. Ja jos Eurooppa tykkää tuollaisesta voittajasta, niin sitten tykkää. Ei ole mun juttuni.

"Olemme tehneet historiaa"

Bändin manageri, kehitysvammatyön ohjaaja Teuvo Merkkiniemi hehkuttaa bändin työtä pitkällä euroviisumatkalla.

– Tämä on ollut erittäin kova rutistus. Ihan mahdotonta rumbaa koko kevät ja varsinkin viimeiset kaksi viikkoa. Bändi on hoitanut hommansa pirun hyvin, siinä missä muutkin maat. Täydellisen loistavia ammattilaisia omalla alallansa. Nyt ollaan uupuneita mutta tyytyväisiä, huokaisee Merkkiniemi juhlatorin hulinan keskellä.

– Uskon että me olemme tehneet historiaa. Vastaanotto oli hyvin myönteinen jokaisen kilpailijamaan osalta. Jokainen viisujen seuraaja on joutunut pohtimaan vammaisuutta ja kohtaamaan sen jollain tasolla.

– Kun 20 vuotta sitten kerroin opiskelukavereilleni, että aion sairaanhoitajana kehitysvammatyöhön, joku kysyi, että ”etkö muuta työtä saanut”.  Nyt on aika hienoa, että en saanut. Olen hyvin ylpeä tästä, mitä olemme tehneet, Merkkiniemi pohti liikuttuneena.

Jatko on Pertin päätös

PKN haluaa viimein palata euroviisuista maan pinnalle ja arkeen. Bändi jatkaa toimintaansa vielä ainakin puolitoista vuotta, jolloin Pertti Kurikka jää eläkkeelle. Kesällä mennään Suomen rockfestivaaleille ja ulkomaillekin on kysyntää.

– Katsotaan sitten aikanaan, mitä Pertti päättää. Hänen valintojaan kunnioitamme, kertoo manageri Merkkiniemi.

Alla video torijuhlan tunnelmista!

Lue myös:

    Uusimmat