Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla koulut palaavat asteittaiseen lähiopetukseen pääsiäisen jälkeen – katso, mitä muutos eri oppiasteilla tarkoittaa

Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla koulut palaavat asteittaiseen lähiopetukseen pääsiäisen jälkeen – katso, mitä muutos eri oppiasteilla tarkoittaa 2:39
Katso videolta, mitä muutos tarkoittaa eri oppiasteilla.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit linjasivat tänään pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän kokouksessa,  että alueella valmistaudutaan palaamaan asteittain lähiopetukseen viikko pääsiäisen jälkeen.

Linjaus perustuu kokonaisarvioon epidemiatilanteesta ja pitkittyneen etäopetuksen negatiivisista vaikutuksista oppimiseen, hyvinvointiin ja terveyteen.

Linjaukset perustuvat myös ennakoituun tartuntatilanteen parantumiseen alueella.

Yläkoulu ja toinen aste jatkavat kokonaisuudessaan etäopetuksessa vielä pääsiäisen jälkeisen viikon.

Yläkoulut jatkavat etäopetuksessa 11.4.2021 saakka.

Viikolla 15 eli 12.4.2021 alkaen yläkoulut siirtyvät hybridimalliin kuntakohtaisten toteutustapojen mukaan.

Yläkouluissa hybridimallilla tarkoitetaan sitä, että vuosiluokat vuorottelevat etä- ja lähiopetuksessa. Jokaisessa kaupungissa on vuorottelumalliin oma rytmi, jonka mukaan opetus toteutetaan.

Lukiot jatkavat etäopetuksessa neljännen jakson loppuun (noin huhtikuun puoliväliin) asti ja siirtyvät sen jälkeen hybridimalliin, jossa puolet lukion opiskelijoista on kerrallaan lähiopetuksessa. Päätöksessä on huomioitu, että abiturienttien opiskelu on päättynyt. Ryhmäkokoja säädellään siten, että turvavälit pystytään säilyttämään.

Ammatilliset oppilaitokset jatkavat etäopetusta yhtä pitkään kuin lukiot. Sen jälkeen ammatillisessa koulutuksessa siirrytään hybridimalliin, jossa kolmasosa oppimisyhteisön opiskelijoista on kerrallaan lähiopetuksessa. Ryhmäkokoja säädellään siten, että turvavälit pystytään säilyttämään.

Mikäli tartuntatilanne alueella uudelleen heikkenisi, hybridimalliin siirtyminen voidaan perua koordinaatioryhmän kokouksessa viikolla 14.

Koronakoordinaatioryhmän linjaamat rajoitukset ja suositukset ovat pääosin voimassa 30.4.2021 saakka. Linjaukset on tehty epidemiologiseen tilannekuvaan perustuen ja kokonaisarviointia käyttäen. Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.

Lue myös:

    Uusimmat