Pitkämäki kuunteli lääkärin diagnoosia monttu auki – "Ajattelin että kausi on tässä"

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäen polven eturistiside on poikki. Hän luuli, että kausi on ohi, kun kuuli diagnoosin.

Ylälaidan videolla Pitkämäen hurja voltti loukkaantumisen aiheuttaneessa heitossa.

MAINOS

Timanttiliiga C Morella!

Torstai: Oslon kisa klo 21.00 (C More Sport 1)
Sunnuntai: Tukholman kisa klo 17 (MTV3 ja C More Sport 1)

Tilaa C More tästä!​​​​​​​​​​​​​​

Pitkämäen tukijalan polvi vääntyi tiistaina Paavo Nurmi Gamesissa. Polvivamma on hänelle uran ensimmäinen, vaikka kirurgin operaatioita on ollut uran aikana yhdeksän.

Pitkämäki veikkasi heti kisan jälkeen, että sivuside on repeytynyt, mutta lopullinen diagnoosi oli hieman erilainen. Tällä tietoa hän tähtää edelleen Berliinin EM-kisoihin, jotka kisataan elokuussa.

– Se oli pieni yllätys, että eturistiside on poikki. Odottelin sivusidevammaa, Pitkämäki sanoo Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

– Kun kuulin diagnoosin, ajattelin, että kausi on tässä. Sitten lääkäri totesi, ettei tarvitse lyödä hanskoja tiskiin. Pieni mahdollisuus on, että 2-3 viikon toipumisen jälkeen voisi aloittaa heittoharjoittelun. Kuuntelin sitä monttu auki, hän kertoo.

Pitkämäki halusi heti lähteä rakentamaan kuntoutusta ja yrittämään heittämistä teippauksen tuella. Sopiva teippaajakin on jo tiedossa.

– Ajattelin, että kokeillaan, miten se onnistuu. Arvoitushan se on. Kipu polvessa hellitti, kun sieltä otettiin verta ja keskiviikkona aloin jo illalla vähän tekemään kuntoutusta, Pitkämäki muistelee.

Pitkämäki teki selväksi, että lähtee EM-kisoihin vain, jos pystyy antamaan siihen riittävät näytöt. Hänet on jo valittu joukkueeseen.

– Berliinin kisoihin lähtö vaatii, että pystyn kilpailemaan Kalevan kisoissa. Silloin voi olla kolme muuta valintakelpoista heittäjää. Heidän kanssaan pitää pystyä kilpailemaan ja mielellään voittamaan heitä. Kun on tullut tällainen vamma, alkukauden näytöillä ei ole merkitystä, Pitkämäki sanoo.

– Harjoituksissakin pitää pystyä heittämään, että näkee kuinka lujaa alitajunta lyö heitossa vastaan. Loukkaantuminen teki kuitenkin aika kipeää, hän painottaa.

Kalevan kisat ovat Jyväskylässä 19.-22. heinäkuuta ja EM-kilpailut Berliinissä 7.-12. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat