Pitkään hypetettyä ”koko kansan sähköautoa” ei tulla näkemään Suomessa

Opelin myynti ranskalaisille on kuopannut monien toiveet kohtuuhintaisen sähköauton saapumisesta Suomeen.

Opel Ampera-e on saanut osakseen hurjaa hypetystä jo pitkään. Sitä pidettiin jopa yhtenä merkittävimmistä malleista sähköautojen todellisen läpimurron kannalta, sillä sen hinnan uskottiin asettuvan reilun 30 000 euron tuntumaan. Sen yhdysvaltalainen versio, Chevrolet Bolt, on palkittu rapakon takana muun muassa vuoden parhaana autona.

Vajaan 400 kilometrin toimintasäteen tarjoava Ampera-e on kuitenkin joutunut kovaan vastatuuleen sen jälkeen, kun ranskalaiskonserni PSA ilmoitti ostavansa saksalaisen Opelin. Ampera-e ei kuulunut kauppaan, vaan se säilyi Opelin edellisen omistajan, General Motorsin, hallussa. Uutistoimisto Bloombergin mukaan jokainen myyty Bolt / Ampera-e kuitenkin tuottaa GM:lle jopa 9 000 dollarin edestä tappiota, joten sen vieminen nykyisten markkinoiden ulkopuolelle ei todennäköisesti ole GM:lle enää kiinnostava vaihtoehto.

Ampera-e on toistaiseksi saatavilla Euroopassa vain Norjassa, Saksassa, Hollannissa ja Sveitsissä. Kauppalehden haastattelema Opel Finlandin toimitusjohtaja Rami Kittilä ei usko, että autoa tultaisiin enää viemään näiden maiden ulkopuolelle.

Auton saa halvimmillaan Norjasta, jossa se maksaa noin 37 000 euroa. Suomessa auton hinta nousisi huomattavasti tätä korkeammaksi.

***

5:08

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja