Mainos

Pitääkö miehen pyytää kumppaninsa kättä tulevalta appiukolta? Tämä morsian tyrmää ajatuksen

Naisen mukaan käden pyytäminen on antiikkinen tapa, josta on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Naiset kertovat mielellään tarinoita maailmaa mullistavista kosinnoista. Niin myös Rebecca Reid, mutta hänen tarinallaan on hieman toisenlainen opetus. Nainen kertoo nyt hetkestä, jolloin hän viimein ymmärsi, että hänen puolisonsa on hänelle juuri se oikea.

Tyttären mielipide isän omaa tärkeämpi

Reidin poikaystävä kosi naista yllättäen eräänä yönä viinilasillisen äärellä. Seuraavana päivänä nainen sai selville, että mies ei ollut pyytänyt kättä hänen isältään. Tämä tieto merkitsi naiselle äärimmäisen paljon, niin paljon, että hän vastasi kyllä.

Reidin mukaan käden pyytäminen on asia, jonka taustalla on historiallinen ongelma.

– Aikoinaan naimisiinmeno ei ollut naisen oma valinta eikä perustunut rakkauteen. Nainen kuului perheen sopimaan kauppaan, Reid kertoo.

Hänen mukaansa käden pyytäminen isältä on perinne aikakaudelta, jolloin nainen kuului aina joko isälleen tai aviomiehelleen.

– Rakastan isääni, hän on todella ihmeellinen mies. Mutta hän ei omista minua, eikä se, kenen kanssa menen naimisiin, ole hänen valintansa, vaan minun. Arvostan hänen mielipidettään, mutta se on vain mielipide, nainen selittää.

Reidin mukaan tätä antiikkista tapaa voi nykyaikana verrata esimerkiksi siihen, jos uusi esimies soittaisi vanhemmille ja kysyisi, saako heidän tyttärensä tai poikansa työskennellä yrityksessä.

Naisen mukaan kenenkään ei pitäisi naida miestä, joka on pyytänyt kättä isältäsi.

– Anteeksi, mutta en halua naimisiin jonkun kanssa, joka ajattelee, että isäni mielipide on tärkeämpi kuin minun, Reid kiteyttää.

Lähde: Metro 

***

4:22

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.