Pirkon taiteen pääosassa ovat ruusut

Kukkien kuningatar ruusu muuntautuu Pirkko Koskenkylän siveltimen kautta värien ilotulitukseksi. Pirkon teoksia voi parhaillaan ihailla Helsingissä.

Toimittaja Pirkko Koskenkylä on maalannut aina. Ensimmäinen ruusutaulu sai alkunsa sattumalta kolme vuotta sitten.

− Meillä valmistui mieheni Pekan kanssa uusi talo, jonka terassille piti saada taulu. Pekka ehdotti, että maalaa se itse. Siitä ruusuidea lähti, Pirkko kertoo.

Ruusu täytti paikkansa, ja Pekka alkoi kannustaa vaimoaan: tee lisää! Taulujen määrän kasvaessa syntyi ajatus, josko niistä saisi aikaan kokonaisen näyttelyn.

Kaksikko ryhtyi sanoista tekoihin. Viime syksynä ruusut päätyivät näytille Pirkon ja Pekan ranskalaisen kotikylän Bargemonin taidemuseoon.

− Näyttely sai suuren suosion, ja myin tauluja hyvin, Pirkko kertoo kannustavasta vastaanotosta.

Uusi näyttely Helsinkiin

Näyttelyn jälkeen Pirkko istui vaihteeksi tietokoneen ääreen ja kirjoitti kolme kuukautta putkeen. Helmikuussa oli jälleen aika vaihtaa työkalu siveltimeen.

Edessä oli iso urakka, sillä toisen näyttelyn oli määrä suuntautua Suomeen. Maalaaminen täytti Pirkon päivät aamusta iltaan.

− En odota inspiraatiota vaan teen. Nyt ruusut ovat muuttuneet viimesyksyisistä. Ne ovat saaneet paljon mielikuvituksellisia piirteitä.

Pirkon taulut ovat parhaillaan esillä Helsingissä Galleria Arslongassa. Näyttelyn rantautuminen Suomeen on Pirkolle iso asia.

− Helsinki on ihana paikka, koska täällä on niin paljon tuttuja. Olen kutsunut avajaisiin valtavasti väkeä. Paikalle on tulossa ihmisiä, joita en ole tavannut kymmeniin vuosiin, Pirkko iloitsee.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja