Pirkka-Pekka Petelius työkiireistään: Välillä loman puute mietityttää

Legendaarisella Pirkka-Pekka Peteliuksella on riittänyt monenlaisia työkiireitä.

Näyttelijäkonkari Pirkka-Pekka Petelius saapui tiistaina Mielensäpahoittaja-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Helsingissä. Petelius kertoi tuntevansa kirjailija Tuomas Kyrön ja näyttelijä Antti Litjan hyvin ja suuntasi elokuviin avoimin mielin.

– Elokuvasta en tiedä mitään. Ihana mennä katsomaan ilman ennakko-odotuksia, menen sielu auki katsomaan ja nauttimaan. Luvassa on varmasti riemullista ja voitollista, lämminhenkistä, juurevaa menoa ja huumoria.

Dome Karukosken ohjaama Mielensäpahoittaja saa ensi-iltansa perjantaina. Eeppistä, sukupolvien välistä rakkaustarinaa tähdittävät Antti Litja, Mari Perankoski, Iikka Forss ja Petra Frey. Petelius kertoo tehneensä Litjan kanssa töitä jo pitkään. Petelius ylistääkin kollegaansa monin sanoin.

– Antti on tarinan mestari, lämminhenkinen, ihana ja erittäin taitava näyttelijä. Näyttelijänä hän on erittäin omapäinen, persoonallinen ja älykäs. Nasta kundi. Aivan varmasti teemme vielä yhteistyötä, jos vain onnistuu.

Takana tiivis työputki

Petelius kertoo syksyn myötä omien kiireidensä hieman helpottaneen. Peteliuksella on tähän mennessä riittänyt tekemistä erilaisten televisiosarjojen ja elokuvien kuvauksissa.

– Tiivistä työputkea on ollut, ei minulla ole ollut mitään vapaata vuoteen. Hotellielämää on ollut heinä-elokuulle asti ja erilaisia projekteja.

Petelius on ollut mukana tekemässä muun muassa Eila, Rampe ja Likka sekä Kätilö -elokuvia. Lisäksi työsarkaa on riittänyt myös Molton Klubi ja Tellus -televisiosarjojen parissa.

– Välillä minä mietin, että hyvänen aika, minulla ei ole mitään lomaa missään välissä. Nämä työt ovat kuitenkin niin ihania, että niistä saa niin paljon.

Petelius kertookin päässeensä oivallisen kuvauspaikan ansiosta nauttimaan Suomen kesästä myös työn ohella.

– Ajattele mikä tuuri, kesäkuussa kuvasimme Tampereella studiossa ja oli kylmää ja sateista. Heti kun kuvasimme Lohjalla kesämökillä Eilaa ja Rampea, niin alkoi helle.  Koko kesän helle, se oli ihanaa! Olimme kesämökillä ja pääsimme kuvausten välillä pulahtamaan uimaan, ei siinä mitään lomaa tarvitse.

Lue myös:

    Uusimmat