Mainos

Pirkanmaalla 1 500 työntekijän hallitusta vastustava lakko – "työttömyysturvan aktiivimalli on vain savuverho"

Tampereen seudulla on määrä alkaa kymmeneltä illalla vuorokauden mittainen lakko, jolla osoitetaan mieltä hallituksen toimia vastaan. Lakkoon on menossa järjestäjien arvion mukaan noin 1 500 ihmistä.

Työnseisaus koskettaa yhteensä 16:ta eri työpaikkaa. Metalliliiton mukaan työnseisaukseen on osallistumassa viisi Metalliliittoon ja Teollisuusalojen ammattiliittoon TEAMiin kuuluvaa ammattiosastoa.

Ammattiosastojen mukaan mielenilmaus ei kohdistu työehtosopimusosapuoliin tai yksittäisiin työnantajiin, vaan se on kohdistettu nimenomaan maan hallitukseen.

– Kyse on maan hallituksen harrastamasta työntekijöiden elintason alentamisen politiikasta samaan aikaan, kun osinkojuhlat jatkuvat pörssissä, Tampereen Metallityöväen ammattiosasto 7:n puheenjohtaja Antti Salonen sanoo Metalliliiton verkkosivulla.

Salosen mukaan esimerkiksi hallituksen kaavailema työttömyysturvan aktiivimalli on vain savuverho, jonka perimmäinen tarkoitus on toteuttaa työttömyysturvaan lisäleikkauksia.

– Haluamme lähettää viestin hallitukselle, että tämä ei käy.

Työnantajapuolta edustava Teknologiateollisuus on kuvannut lakkosuunnitelmia äärimmäisen huonosti harkituiksi. Työnantajaliitto varoittaa, että työnseisaus vaikeuttaa muun muassa yritysten toimituksia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.