Pirjo Haapoja ei päässyt Mapesta eroon lomallakaan

Studio55:n juontajan Pirjo Haapojan kesäkuulumiset saavat jokaisen kaupungissa kärvistelevän kateudesta vihreäksi. Pirjo nimittäin viettää neljä viikkoa Punkaharjulla kuvankauniissa saaressa, jonka rantoja huuhtoo kirkasvetinen Puruvesi.

− Olen tällä hetkellä yksin saaressa, ja on alkamassa ukonilma ja sade. Pääsin juuri sen alta pois, kun olin naapurisaaressa poimimassa kantarelleja, Pirjo kertoi kelistä huolimatta aurinkoa äänessään.

Kun Pirjo pääsee Helsingistä mökilleen, ei häntä sieltä ilman hyvää syytä pois saa. Toisaalta sellaisiakin on riittänyt tänä kesänä.

− Olen käynyt Savonlinnan Oopperajuhlilla katsomassa Turandot- ja Madama Butterfly -oopperat. Myös Retretissä käyminen kuuluu joka kesä ohjelmaan, ja Kerimäelläkin olen käynyt taas kerran katsomassa kirkon, Pirjo selvitti.

Studio55:n toimitus on kaukana Punkaharjusta, mutta ihan täysin eroon Pirjo ei työpaikastaan ole päässyt. Hänen juontajaparinsa Markku Veijalainen nimittäin asteli vastaan paikallisessa kirjastossa − vertauskuvallisesti tosin.

− Punkaharjun kirjastossa oli poistomyynti, ja siellä oli Mapen kirjoja myynnissä. Kirjastovirkailija sanoi, että älä nyt kerro Veijalaiselle, että hänen kirjansa ovat poistomyynnissä, Pirjo nauroi.

Nyt hänellä on kuitenkin Mapen kirjoittama opus odottamassa lukemista. Se tulee ahmittua luultavasti pikimiten, sillä Pirjo on melkoinen lukutoukka.

− Saatan parhaimmillaan lukea kaksi kirjaa päivässä.

Kirjojen ahmimisen lisäksi Pirjo saa nauttia luonnonantimista. Hän nimittäin tykkää mökillä ollessaan käydä myös sienestämässä ja marjastamassa.

Lue myös: