Piritta Hagman kuuli miehen suusta kysymyksen, joka löi hänet ällikällä – "Harvoin menen täysin hiljaiseksi, mutta…"

1:34
Piritta ja Niklas Hagman erosivat vuonna 2018 - Piritta pakeni erouutisia mökille lastensa kanssa

Piritta Hagman kertoo Instagramissa häkeltyneensä, kun häneltä tiedusteltiin, vieläkö hän voi saada lapsia.

Ex-missi Piritta Hagman kertoi sunnuntaina Instagram-tilillään törmänneensä kysymykseen, joka löi hänet ällikällä. Hagman kertoo pitkässä kirjoituksessaan, että eräs mies oli kysynyt häneltä yllättäen, pystyykö hän vielä saamaan lapsia.

– Tämä ei tapahtunut treffeillä, ja alleviivaan nyt tätä, mutta miehen kysymänä ja täysin takavasemmalta minut yllättäen, Hagman kuvailee Instagram-tilillään tilannetta.

– Harvoin menen täysin hiljaiseksi, mutta silloin ajatusteni keräämiseen meni muutama pitkä sekunti, jotka tuntuivat minuuteilta omassa surisevassa päässäni. 41-vuotiaana naisena päätin nopeasti voittaa aikaa muotoilemalla minulle suunnatun kysymyksen toisenlaiseksi esittämällä vastakysymyksen: ”Tarkoitatko nyt kysyä, että olenko edelleen hedelmällinen?”, vaikka mielessä kävi myös humoristisempi vaihtoehto ”Kysytkö siis ovatko vaihdevuosioireeni jo alkaneet?” tai ”Millainen sun kuukautiskiertosi on?”

Vuonna 2003 Miss Suomen ensimmäiseksi perintöprinsessaksi kruunattu Hagman erosi ex-kiekkoilija Niklas Hagmanista vuonna 2018 12 aviovuoden jälkeen. Pariskunnalla on kolme lasta.

Nykyisin fysioterapeuttina työskentelevä Piritta kertoo kuulleensa niin ikään eronneilta ja saman ikäisiltä miespuolisilta ystäviltään, että lapsihaaveista kysellään usein treffeillä.

– Ja ei mitenkään yllättäen, moni heistä kokee aiheen vaikeana, jos edellisestä suhteesta on jo entuudestaan lapsia, ero on vasta tuore tai lapsilukumäärä on tuntunut aiemmin olevan täynnä. 

Hagman kertookin jääneensä pohtimaan omalle kohdalle osuneen tilanteen jälkeen aiheitta todella pitkään, vaikka toive lapsesta voi olla monelle todella tärkeä uutta suhdetta etsiessä.

– Aihe on vain paljon hankalampi kuin kuukautiskierron säännöllisyys tai edes ikä. Kysymyksen vastaanottajan tausta, terveyshistoria ja kokemukset aiheesta, omat täyttymättömät toiveet, surut, menetykset... ovat hyvin herkkiä aiheita nostaa esiin. Lapsia ei vain tehdä, heidät saadaan, hän muistuttaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja