Pirelli-pomo: Marchionnen menetys oli raskas isku Ferrarille

Ferrarin pääjohtajan Sergio Marchionnen menehtyminen viime kesänä oli kova isku italialaistallin moraalille, katsoo F1-sarjan rengastoimittajan Pirellin toimitusjohtaja Marco Tronchetti Provera.

Ferrari ja Sebastian Vettel kokivat formulakauden mestaruustaistelussa jälleen kirvelevän tappion Mercedekselle ja Lewis Hamiltonille. Tronchetti Provera katsoo Marchionnen poismenon olleen yksi vaikuttava tekijä Ferrarin hävityssä taistelussa.

– Ferrari teki poikkeuksellista työtä, mutta Marchionnen johtajuuden menetys vaikutti tallin moraaliin, Tronchetti Provera kommentoi italialaisen Gazzetta dello Sportin mukaan.

Maurizio Arrivabene (tallipäällikkö) on tehnyt hienoa työtä ja onnistunut pitämään tallin yhtenäisenä ja kilpailukykysenä. He ovat hyvin lähellä sitä tavoitetta, minkä kaikki italialaiset toivovat toteutuvan: Ferrari osaa voittaa.

Pirelli-pomo toivoo Sauberilta siirtyvän Charles Leclercin tuovan Ferrarille ensi vuonna uutta virtaa.

- Moraali merkitsee tallissa paljon. Vettel on suuri mestari, mutta ajoittain hän menetti hieman itseluottamustaan. Leclerc voi tuoda talliin positiivista energiaa, joka toivottavasti antaa sille nuorekkuutta ja luonnetta, Tronchetti Provera summasi.

Lue myös:

    Uusimmat