Mainos

Ferrarin valtataistelusta karu esimerkki: ”Kohtalokasta, jos ei ratkaista nopeasti”

2:51

Ferrarin sisällä käynnissä oleva kahtiajakautuminen on edennyt asteeseen, joka uhkaa jo tulevaan kauteen valmistautumista, kertovat useat kansainväliset F1-mediat.

Tallipäällikkö Maurizio Arrivabenen on jo hyvän aikaa sitten kerrottu ajautuneen pahasti törmäyskurssille teknisen johtajan Mattia Binotton kanssa.

Ferrarilla eletään nyt vaikeita aikoja, sillä puheenjohtaja Sergio Marchionnen kuolema sekoitti pakkaa entisestään. Samaan aikaan tiimin suorituskyky on kärsinyt pahasti MM-taistelussa Mercedestä vastaan.

Kokenut saksalainen F1-toimittaja Michael Schmidt kertoo Auto Motor und Sportin videolla huomioita Ferrarin tiimiväen käytöksestä kisapaikoilla.

– Siitä tulee kohtalokasta Ferrarille, jos Ferrari ei ratkaise tätä nopeasti, koska Sebastian Vettel joutuisi lähtemään kauteen 2019 takamatkalta Mercedekseen nähden, Schmidt toteaa.

– Joskus riittää vain, kun seuraa ihmisten elekieltä. Binottoa ja Arrivabenea näkee harvoin yhdessä, mikä on outoa. Jos katsot Ferrarin edustustiloihin, näet Binotton istumassa toisella puolella ja Maurizion toisella puolella. Ne ovat kuin kaksi eri tiimiä, Schmidt taustoittaa.

Binotto ja Arrivabene eri pomojen suosiossa

Italialaisen Autosprint-lehden mukaan Binottolla oli Marchionnen eläessä vahva puheenjohtajan tuki. Marchionne oli itse valinnut hänet moottoripuolelta koko teknisen osaston ykkösmieheksi, mutta johtajan kuoltua suurin tukija on poistunut.

Corriere della Sera puolestaan kirjoittaa Marchionnen muokanneen perinteisen hierakkisesta Ferrarista enemmän tiimityötä tekevän organisaation, mutta kesän jälkeen johtamistapa on palannut enemmän ylhäältä päin tulevaksi.

Arrivabenella on puolestaan entiseltä työnantajaltaan Philip Morrisilta Ferrarin toimitusjohtajaksi siirtyneen Louis C. Camillerin vahva tuki.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja