Ferrarin pääpomo jyrähti ”paskapuheista” ja esitti tallille vaatimuksen

Ferrarin omistavan Fiat Chrysler -konsernin toimitusjohtaja Sergio Marchionne vaatii pikaista parannusta italialaistallin suorituskykyyn, mutta säästi alaisensa tällä kertaa suuremmalta kuritukselta.

Marchionnen saapuminen F1-varikolle on Ferrarille joka kerta kunnia-asia eikä ison pomon edessä parane epäonnistua. Pieleen menneiden aika-ajojen jälkeen Marchionne antoi kuitenkin luottamuslauseensa kuljettajilleen Kimi Räikköselle ja Sebastian Vettelille sekä tallipäällikkö Maurizio Arrivabenelle.

– He eivät ole syy ongelmiin. He ovat kaksi maailman parasta kuljettajaa ja he nauttivat luottamustani, kuten tekee Arrivabene, Marchionne sanoi La Gazzetta dello Sportille.

Marchionne lyttäsi myös huhut siitä, että Ferrari olisi ensi kaudella korvaamassa Arrivabenen nykyisellä teknisellä johtajalla James Allisonilla.

– Se on valtavaa paskapuhetta, johtaja pamautti.

Sunnuntain kilpailussa Ferrari nousi palkintopallilla sijoille kaksi ja kolme, mutta tästä on kiittäminen lähinnä Mercedeksen Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin keskinäistä kolarointia. Voittoon ajoi ensimmäisessä kisassaan Red Bullilla Max Verstappen, jota Räikkönen yritti raivoisasti ohittaa loppukierroksilla.

Mercedeksen kolarointi oli Marchionnen mielestä turha.

– He olisivat voineet välttää sen ja silloin Ferrarin tulos ei olisi ollut näin hyvä. Pitää siis olla rehellinen itselleen. Tällä hetkellä hyväksyn tuloksen ja kiitän kaikkia.

– Se auttoi meitä, kuten kauden ensimmäinen kisa Australiassa auttoi Mercedestä. Olen toisaalta tyytyväinen, että tämä tapahtui. Olen pahoillani Mercedeksen puolesta, mutta tämä antoi meille tilaa hengittää.

Red Bullilta odotetaan vahvaa kisaa myös kahden viikon päästä Monacossa, joka sopii hyvän aerodynamiikan omaavalle autolle. Ferrari tarvitsee nyt lääkkeitä seuraaviin kisoihin.

– On tärkeää, että parannamme autoamme, koska edessä on kaksi vaikeaa kisaa, Monte Carlo ja Kanada. Kaikki parannukset täytyy tulla nopeasti, koska emme ole vielä siinä vaiheessa, missä pitäisi, Marchionne vaati.

Lue myös:

    Uusimmat