Pippa Laukka sai uuden työn, mutta yllätti itsensä ihmettelemästä valintaansa – julkaisi tärkeän viestin: "Uskokaa itseenne ja uskaltakaa unelmoida"

Suomalaiset lihovat - ja se näkyy etenkin työikäisten vyötäröillä 7:20
Olet mitä syöt -ohjelmassa julkkiksia laihtumaan auttava Pippa Laukka paljasti Huomenta Suomen haastattelussa, kuinka hän itse ruokailee

Olet mitä syöt -ohjelmasta tuttu Pippa Laukka kertoo Instagramissa ajatuksiaan uudesta työpaikastaan.

Suositusta Olet mitä syöt -ohjelmasta tuttu lääkäri Pippa Laukka paljasti sunnuntaina tulleensa valituksi uuteen työhön. Muun muassa Suomen naisten jalkapallomaajoukkueenkin lääkärinä pitkään toiminut Laukka kertoi Instagram-tilillään, että hänet on valittu Vihdin ja Karkkilan kuntayhtymän johtavaksi ylilääkäriksi. 

– Huh ja hui! Valinta on suuri luottamuksenosoitus minulle ja työuralleni. Minuun uskotaan ja luotetaan, selvästi, iloitsi Laukka.

Hän kuitenkin myönsi päivityksessään tutkailleensa viime viikon aikana tunteitaan tavallista herkemmin ja käyneensä läpi myös hyvin toisenlaisia ajatuksia.

– Olen yllättänyt itseni ihmettelemästä, että kuinka ihmeessä minut valittiin tehtävään, vaikka olen nainen ja vieläpä siinä iässä, josta aina puhutaan siihen tyyliin, että silloin on vaikea työllistyä eikä kukaan enää huoli viisikymppistä töihin, Laukka tunnustaa, mutta käskee samaan hengenvetoon muitakin heittämään vastaavanlaiset ajatukset romukoppaan.

– Bullshit! Jos hokee itselleen tuota mantraa, sisäinen ääni alkaa uskoa niin. 

Laukka tietää, että vielä nykyisinkin johtajista suurin osa on miehiä, ja että myös tutkimusten mukaan perheen ja johtajuuden yhdistäminen on yhä helpompaa miehille kuin naisille. Esimerkkinä tästä hän mainitsee, että vielä Laukan opiskeluaikoinaan 1990-luvulla hänen tapaamansa johtavat ylilääkärit olivat järjestään kaikki vanhempia miehiä.

Laukka kertoo toivovansa, että sekä yrityksissä että julkisella sektorilla sukupuolittuneisuus ei olisi niin vahvaa ja että kenties tulevaisuudessa perheellisiä johtajanaisia voisi olla enemmän, ja että nämä voisivat loistaa ihmisten kohtaamisissa.

– Haluaisin sanoa teille nuorille naisille, että uskokaa itseenne ja uskaltakaa unelmoida. Kun uskallatte unelmoida, vaarana on että unelmat joku päivä toteutuvat. Oma unelmani on ollut olla kohtaava ylilääkäri. Nyt siitä sitten tulikin johtava ylilääkäri, hän vitsaili lopuksi.

Olet mitä syöt torstaisin kello 20 MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat