Pippa Laukka auttaa tunnettuja suomalaisia kohti elämänmuutosta: "Ajattelin aluksi, että mitähän tästä tulee?"

Pippa Laukka järkyttyi huomatessaan, miten helposti elämäntavat voivat luisua väärille raiteille.

Suosikkiohjelma Olet mitä syöt palaa MTV3-kanavalle uusin jaksoin. Uudella kaudella seurataan kymmenen julkisuudesta tutun henkilön matkaa kohta terveellisempiä elintapoja. Apuna ja tukena muutoksessa on lääkäri Pippa Laukka.

Ohjelmassa ovat mukana Mikko Töyssy, Kaisa Liski, Wallu Valpio, Ina Mikkola, Meiju Suvas, Henry Saari, Riku Suokas, Kari Kanala, Oskari Katajisto Veera Bianca.

Laukka paljasti MTV Uutisille ohjelman pressitilaisuudessa, että suhtautui ohjelmaan valittuihin päähenkilöihin aluksi hieman epäilevästi.

– Ajattelin aluksi, että huh huh, tällainen kattaus. Mitähän tästä tulee?

Moni päähenkilöistä on ollut julkisuudessa jo pitkään ja Laukka arveli, että heillä on vahvat näkemykset omista elintavoistaan. Lisäksi hän pohti, onko tähdillä jonkinlainen rooli, jota he esittävät kameroille.

– Mietin, miten he päästävät minut ihan aitoon itseensä ja elämäänsä. Miten pääsen pujahtamaan kulissien taakse ja jääkaapille?

Laukan mukaan jokainen kuitenkin otti hänet avoimesti vastaan ja kaikki tapahtui luontevasti.

– Ihan jokaisen kohdalla tuli heti selväksi, että tässä kohtaa kaksi ihmistä.

Ohjelmassa kuullaan monia koskettavia tarinoita. Suositulla bloggaaja Veera Biancalla on takanaan vakava ratsastusonnettomuus, josta toipuminen on vienyt vuosia. Entinen aikuisviihdetähti Henry Saari kärsi vaarallisen ylipainon lisäksi monista sairauksista eikä hänen ollut helppo hyväksyä, että pystyi vaikuttamaan tilanteeseen omalla toiminnallaan.

– Tärkein tehtäväni oli pakottaa hänet katsomaan peiliin, Laukka totesi.

Eniten ohjelmassa Laukkaa järkytti se, miten helposti elintavat voivat suistua epäterveellisille raiteille.

– Yhtäkkiä huomaa, että tulee muutama kilo. Pikkuhiljaa siitä tulee kierre, ettei huvita liikkua ja nukkuminen on heikompaa. Se tapahtuu niin vaivihkaisesti, että se saa miettimään, miten helposti se voisi käydä itse kullekin.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla keskiviikkoisin 4.12. klo 20 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat