Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Piparkakkutaikina

Julkaistu 30.11.2004 17:35
(Päivitetty 11.02.2008 08:56)

Piparkakkutaikinan voi tehdä jo edeltävänä päivänä valmiiksi jääkaappiin.

Piparkakkutaikina, kuten useimmat asiat ovat parempia itsetehtyinä. Voit halutessasi tehdä piparien lisäksi taikinasta piparkakkutalon.

Piparkakkutaikina

2 dl siirappia
2 dl sokeria
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssia
1/2 tl maustepippuria
300 g margariinia
2 munaa
11 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

1. Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet.
2. Lisää kuumaan seokseen rasva ja anna sen sulaa välillä sekoittaen.
3. Lisää jäähtyneeseen seokseen muna ja vehnäjauhot, joihin sooda on sekoitettu.
4. Jaa taikina heti neljään osaan. Taputtele taikinapalat kelmun tai muovipussien välissä litteiksi paketeiksi ja pane ne jääkaappiin jähmettymään. Ohueksi taputeltuna taikina jähmettyy nopeammin ja sitä on ohuena levynä myös helpompi kaulia.
5. Voit leipoa taikinan pipareiksi heti, kun se on jähmettynyt, tai halutessasi seuraavana päivänä. Kauli taikina osa kerrallaan ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Pienempiä taikinanmääriä on helpompi kaulia, eikä taikina ehdi pehmetä.
6. Ota taikinasta haluamillasi muoteilla piparkakkuja pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 6-10 minuuttia paksuudesta riippuen.

Printtaa täältä piparkakkutalon kaavat

Kaarina Roininen

Lisää aiheesta:

Koronapandemian jälkeisen ilmiön vaikutus parisuhteeseen voi olla merkittäväHelppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat Miksi persoonallisuustestit kiehtovat? Itsensä lokerointi ei ehkä kannataOnko auton huolto ajankohtainen? Teppo Vesalaisen arvokas vinkki: "Säästin noin 700 euroa"Energiajuomia myydään pikkulapsillekin – Normalin maajohtaja: "Suositus ei ole myyntikielto"Yskänlääkkeet tuskin auttavat, jos ikävä yskä vaivaa – kokeile sen sijaan tätä: "Oikeasti ihan tutkittua"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:07
    Seksi ja parisuhde

    Koronapandemian jälkeisen ilmiön vaikutus parisuhteeseen voi olla merkittävä

  • 17:36
    Ruoka

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat

  • 14:21
    Terveys ja hyvinvointi

    Miksi persoonallisuustestit kiehtovat? Itsensä lokerointi ei ehkä kannata

  • 11:55
    Auton huoltaminen

    Onko auton huolto ajankohtainen? Teppo Vesalaisen arvokas vinkki: "Säästin noin 700 euroa"

  • 09:44
    Juomat

    Energiajuomia myydään pikkulapsillekin – Normalin maajohtaja: "Suositus ei ole myyntikielto"