Pingviinien jalkapäivä: Eläintarha rakensi pingviineille niiden kuntoa kohottavan esteradan

Pingviinien jalkapäivä: eläintarha rakensi pingviineille niiden kuntoa kohottavan esteradan 1:21
Katso videolta miltä pingviinien ikioma esterata näytti!

Singaporen eläintarhan henkilökunta rakennutti kuntoradan tarhan afrikanpingviineille.

Joukko afrikanpingviinejä sai äskettäin kokea elämänsä yllätyksen Singaporen eläintarhassa. Koska tarha on tällä hetkellä kiinni yleisöltä, on henkilökunta päästänyt pingviinit liikkumaan vapaammin oman aitauksensa ulkopuolella eläintarhan muissa osissa. Käveleminen tarhassa aktvioi lintujen mieltä ja jalkoja.

Eläintarhan henkilökunta päätti viedä lintujen liikuttamisen vielä askeleen pidemmälle ja rakensi pingviineille esterada eläintarhan lapsille tarkoitettuun leikkipuistoon. Tarkoituksena on vahvistaa pingviinien kuntoa. Erityisesti pingviinien jalat tarvitsevat vahvistusta, joten esterataan kuului liukumäkien ja esteiden lisäksi pallomerestä tuttuja värikkäitä palloja, joita lintujen on mielekästä liikuttaa räpylöillään hiekkaisessa maastossa.

Eläintarha on tällä hetkellä suljettu, niin kuin valtaosa muista eläintarhoista ympäri maailman koronaviruksen aiheuttaman maailmanlaajuisen pandemian vuoksi.

Singaporen eläintarha on aktivoinut pingviinejä myös aiemmin hauskoilla tavoilla. Jouluna 2018 se leikitti pingviinejä ja tarhassa vierailleita perheen pienimpiä saippuakuplilla.

Lue uusimmat lifestyle-aiheet.

Lähteet: Wildlife Reserves Singapore ja Storyful

Lue myös:

    Uusimmat