Pilkistääkö aurinko tällä viikolla lainkaan? Milloin talvirenkaiden vaihtoa kannattaa harkita etelässäkin? Meteorologi vastaa viikon sääkysymyksiin

Marraskuu alkaa epätyypillisen lämpimänä – Lapissakin sataa vettä 2:44
Näkyykö aurinkoa tällä viikolla lainkaan? Milloin talvirenkaat pitäisi vaihtaa? Meteorologi Liisa Rintaniemi vastaa viikon tärkeimpiin sääkysymyksiin.

Marraskuu alkaa vuodenaikaan nähden leutona. Yöpakkasia ei ole näköpiirissä ja lämpötilat pysyvät etenkin etelässä kymmenen asteen tietämillä, joten etelässä selviää vielä tämän viikon ilman talvirenkaita.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

– Aika kesäkeleissä mennään päätie- ja alemmankin tieverkoston osalta vielä viikonloppuun asti, arvioi meteorologi Liisa Rintaniemi.

Viikko alkaa poutaisena, vaikkakin hyvin pilvisenä. Sadetta on luvassa vasta keskiviikosta eteenpäin. Vettä on luvassa myös Lappiin, jossa on paikoin paksu lumihanki.

– Paikoin vesisade painaa hankia kasaan, mutta koko lumipeite ei ole vaarassa, Rintaniemi sanoo.

Yöpakkaset yleistyvät ensi viikolla

Lämpötiloissa on kuitenkin laskusuunta. Ensi viikolle on merkkejä, että Suomen yllä oleva pilvipeite alkaa rakoilla, ja yöpakkasetkin yleistyvät.

– Jos haluaa olla ajoissa, niin viikonloppuna katselee autotallista renkaita tai varailee sitä vaihtoaikaa, Rintaniemi vinkkaa.

Talvirenkaita täytyy viime vuonna voimaan tulleen tieliikennelain mukaan käyttää marraskuun ja maaliskuun välillä, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Katso ensi viikon tarkempi sääennuste yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat