Pikkuprinsessa Charlotte miljardien arvoinen Iso-Britannian taloudelle

Iso-Britannian nuorin kuninkaallinen peittoaa rahallisessa arvossaan jopa isoveljensä, pikkuprinssi Georgen.

Neljä kuukautta sitten syntynyt prinsessa Charlotte on paitsi vanhempiensa, Cambridgen herttuaparin silmäterä, myös erittäin arvokas Iso-Britannian taloudelle.

Brändin arvon määrittelemiseen ja konsultointiin keskittyvä Brand Finance on selvittänyt CNN:n mukaan, että Charlotten arvo maan taloudelle on jo nyt lähes 5 miljardia puntaa. Verrattuna isoveljeensä ja tulevaan kuninkaaseen prinssi Georgeen on ero huikea; Lähteen mukaan Georgen arvo on vain noin 3,6 miljardia puntaa.

Pikkuprinsessa on ehtinyt vilahtaa julkisuudessa vasta kahdesti, mutta silti hänen uskotaan tuovan liiketaloudelle massiivista pöhinää. Prinsessa onkin varsinainen trendien luoja jo vauvaiässä.

Esimerkiksi kun prinsessa kannettiin ensimmäistä kertaa median eteen St. Maryn sairaalan edustalle, oli hänet kääritty kauniiseen vaaleaan shaaliin. Brand Financen mukaan 100 puntaa maksanut shaali ampaisi saman tien myyntihitiksi. 

"Charlotte-efektiksi" kuvailu ilmiö nosti merkittävästi esimerkiksi maan lastentuote- ja vaatemerkkien myyntiä. Brand Financen arvion mukaan prinsessan syntymä generoi 150 miljoonan taloudelliset edut. 

CNN:n mukaan prinsessan ja prinssin äiti, herttuatar Catherine on kuitenkin varsinainen arvomagneetti; Hänet on arvioitu noin 7,2 miljardin arvoiseksi maan taloudelle. Mitä tahansa Catherinella on päällä, se myydään saman tien loppuun. 



Lue myös:

    Uusimmat