Mainos

Brittimedia on raivoissaan herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn poikkeuksellisesta päätöksestä: "Saa herttuaparin näyttämään huonolta"

8:39
Tuoreessa elämäkerrassa uutta tietoa herttuatar Meghanista

Brittilehdistö ei ole mielissään prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin päätöksestä pitää esikoisensa syntymä yksityisenä. 

Yksi pitkään varjelluista kuninkaallisten rituaaleista Iso-Britanniassa on ollut, että uuden kuninkaallisen synnyttyä pienokainen esitellään tuoreiden vanhempiensa kera maailmalle. Viime viikolla esikoistaan odottavat prinssi Harry ja herttuatar Meghan hämmästyttivät ilmoituksellaan siitä, etteivät he aio lapsensa synnyttyä näin tehdä. 

Kensingtonin palatsi tiedotti, että kuninkaallinen pari aikoo juhlia vauvansa syntymää ensin yksityisesti perheensä kanssa ja vasta sitten esitellä pienokaisen maailmalle. Pari aikoo myös poikkeuksellisesti jakaa itse ensimmäiset kuvat kuninkaallisesta vauvasta. 

Uutista ei otettu hyvin vastaan brittiläisessä lehdistössä, jonka mukaan herttuaparin päätös rikkoo yli neljäkymmentä vuotta kestäneen perinteen. 

– Maan pitäminen pimennossa yksityiskohdista, jopa synnytyksen jälkeen, saa herttuaparin näyttämään huonolta, The Sunissa kirjoitettiin 12. huhtikuuta. 

– Yleisöllä on oikeus saada tietää verorahoilla rahoittamiensa ihmisten elämästä. Voit hyväksyä sen, tai olla yksityinen kansalainen. Et molempia. 

Pitkän linjan kuninkaallistoimittajien mukaan prinssi Harryn suhtautuminen mediaan on selkeästi muuttunut. The Sunin valokuvaajan Arthur Edwardsin mukaan prinssin suhtautuminen mediaan oli ennen lämmintä, mutta nykyään Harry kohtelee lehdistöä hyvin nihkeästi. Edwards on itse kuvannut St. Marysin sairaalan edustalla viisi kuninkaallista vauvaa heidän synnyttyään, mukaan lukien Harryn itsensä.

– Sellainen Harry on nyt, hänellä on sellainen ajatus että kaikki media on jätettävä huomiotta. 

Herttuaparin päätös pitää vauvansa syntymä yksityisenä ei kuitenkaan ole yllättävää, mikäli on seurannut pariskunnan aiempia toimia median kanssa. Mennessään naimisiin 19. toukokuuta 2018 Harry ja Meghan sallivat vain yhdelle toimittajalle pääsyn St. Georgen kappeliin. 

Harryn viileä suhtautuminen valokuvaajiin ja erityisesti paparazzeihin on myös ymmärrettävästi perua hänen omasta lapsuudestaan. Harryn ja prinssi Williamin äiti prinsessa Diana menehtyi traagisessa auto-onnettomuudessa tämän paetessa paparazzeja miesystävänsä Dodi Al-Fayedin  ja autonkuljettajan kanssa.

Kuninkaallisten ja brittimedian suhde on ylipäätään monimutkainen. Brittilehdistö on tunnettu ankaruudestaan ja jopa julmuudestaan. Mikäli brittiläinen lehdistö kokee, ettei heitä ole kohdeltu oikein, on tyypillistä että myös juttujen sävyt muuttuvat negatiivisemmaksi. 

Harrya ja Meghania koskeva uutisointi ei ole varsinkaan viime aikoina ollut brittilehdistössä kovinkaan ylentävää. Kumpikin on saanut tahoillaan kokea erittäin paljon kritiikkiä omista toimistaan. 

Meghan on saanut osakseen julkista puolustusta muun muassa viideltä anonyymilta ystävältään, jotka antoivat eksklusiivisen haastattelun People-lehdelle helmikuussa.

Nimettöminä pysytelleet herttuattaren ystävät halusivat puolustaa tätä kokemansa "globaalin kiusaamisen" takia. Lisäksi näyttelijä George Clooney on puhunut herttuattaren puolesta, verraten tätä muun muassa traagisen kohtalon kokeneeseen prinsessa Dianaan. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja