Pikkupojan palavasta autosta pelastaneille taksikuskeille hengenpelastusmitalit presidentiltä: "Paras palkinto oli, kun poika moikkasi meitä ja söi hodaria"

8:42
Näin sankarikaksikko kommentoi tekoaan MTV3:n Huomenta Suomessa viime elokuussa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt tänään hengenpelastusmitalin kymmenelle henkilölle. Heistä kaksi, taksikuskit Leif Lindman ja Kaj Ranta pelastivat lapsen palavasta autosta viime heinäkuussa.

MTV Uutiset haastetteli sankarikaksikkoa elokuussa, jolloin he vierailivat aamuohjelma Huomenta Suomessa. Katso oheiselta videolta, mitä miehet ajattelivat teostaan.

Hengenpelastusmitali annetaan tunnustukseksi erittäin rohkeasta, neuvokkaasta tai oman hengenvaaran uhalla suoritetusta teosta, jolla toisen ihmisen henki on pelastettu uhkaavasta vaarasta.

Raaseporissa sijaitsevalla huoltoasemalla syttyi viime heinäkuussa palamaan auto, jonka sisällä oli alle kouluikäinen poika. Leif Lindman oli sattunut hätiin juuri oikeaan aikaan, kun huoltoaseman pihaan parkkeeratun auton ikkunoista oli noussut sankkaa mustaa savua.

Ystävänsä Kaj Rannan kanssa Lindman oli huomannut autossa lapsen, jonka he olivat yhdessä tuumin vetäneet ulos palavasta autosta. Lindmanin mukaan pätsistä vedetyn tulikuuman lapsen kasvot olivat noesta tummuneet ja posket aivan punaisina. Poika kuitenkin tokeni tapahtuneen jälkeen nopeasti.

– Sanottiin Leiffenin kanssa, että paras palkinto oli se, kun käytiin huoltoasemalla, ja poika moikkasi meitä ja söi hodaria, totesi Ranta MTV Uutisille viime elokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja